@66 continuare Conferinta din 23 Noiembrie 1913, tinuta de Rudolf Steiner.Informatii din Cronica AKASA

http://mihaiiasiromania.blogspot.ro  informatii spirituale


66 .continuare Conferinta lui R.Steiner din 1913
                                tinuta la Stuttgart
      ,...  in sufletul lui IISUS s-a ridicat intrebarea: in ce epoca traim noi acum,ce poate vietui omul intre 21 si 28 de ani ? Si El a simtit ca ceea ce domina viata exterioara erau fortele care fusesera revarsate asupra culturii si civilizatiei greco-latine,dar ca acestea erau ultimele forte. Sensul vietii umane individuale statea in intreaga sa vigoare originara in fata ochilor lui IISUS din Nazareth.Intre 21 si 28 de ani,omul trece apoi de mijlocul vietii si el incepe sa traiasca ub fel de drum in sens invers.Acum nu mai exista deloc forte de viata;
fortele mostenite de la Zei s-au epuizat.Pana in acest moment,fortele ascendente exista,ele sunt consumate pana la mijlocul vietii.Si acum,ce-i de facut?Nu se arata nicaieri ceva nou,din care sa fi putut lua nastere alte forte pentru omenire.Omenirea ar muri, s-ar usca de tot,daca nu s-ar intampla nimic nou.Prin aceasta criza a trebuit sa treaca IISUS pe parcursul unei anumite perioade de timp,apoi eul lui Zarathustra s-a desprins,eul despre a carei existenta in launtrul lui devenise constient doar de putin timp. Am putea spune ca El se identificase intr-o asemenea masura cu evolutia omenirii,incat in timp ce El vorbea, eul lui Zarathustra a plecat de la El si a intrat in mama Lui.Si au ramas doar cele 3 invelisuri,iar IISUS a redevenit ceea ce fusese la 12 ani,plin insa de tot ceea ce putuse sa coboare in ele,prin trairile avute cu Zaeathustra. Si acuma a venit un fel de impuls care l-a manat spre Iordan, spre Ioan Botezatorul.Acolo,in IISUS a coborat ceea ce trebuia sa se reverse,ca forta de intinerire,in procesul evolutiei umane,pentru ca omenirea sa nu se usuce si sa moara.Entitatea Christica, Impulsul lui CHRISTOS a intrat in cele 3 invelisuri intr-o perioada in care oamenii erau pregatiti mai putin ca niciodata sa-L primeasca. Cu inima, oamenii se puteau simti atrasi spre CHRISTOS,dar din comorile de intelepciune si din fortele epocilor trecute nu mai ramasese nimic. CHRISTOS a actionat de aceea,mai intai,numai ca forta,nu ca invatator.Dar nici astazi omenirea nu a ajuns prea departe cu intelegerea impulsului Christic. La inceput,activitatea lui CHRISTOS n-a depins de intelegerea care i se aducea in intampinare.Pe parcursul a 3 ani, Entitatea Christica a coborat din ce in ce mai adanc in IISUS din Nazareth.Faptul ca un Zeu intra intr-un trup uman n-a fost doar o problema a oamenilor,El a fost totodata o problema a ierarhiilor superioare.A fi incarnat intr-un trup uman - pana atunci niciun Zeu nu avusese aceasta traire.Acesta este faptul zguduitor : Viata unui Zeu intr-un trup uman,
pe parcursul acestor 3 ani.Dar el a fost necesar,ca sa devina posibil un nou urcus al oamenilor.     La inceput ,Entitatea Christica era legata foarte slab cu fiinta lui IISUS din Nazareth,dar ea s-a unit din ce in ce mai strans si mai strans cu trupul sau,pana la moartea pe Cruce,in cursul unei evolutii neintrerupte. In ceea ce priveste intelegerea problemelor spirituale,omenirea n-a progresat de atunci si pana astazi. Altfel n-ar fi posibil sa apara ceva de felul cartii recent publicate a lui Maeterlinck, "Despre moarte". E o carte stupida.In ea se spune:
Cand omul va fi destrupat,el va fi un spirit si atunci nu va mai putea suferi. Este exact contrariul a ceea ce se intampla in realitate. Intotdeuna spiritul e acela care trebuie sa sufere,nu trupul. In masura in care individualitatea creste in valoare,cresc,se intensifica si durerile,sentimentele.De aceea, omului actual ii e imposibil sa inteleaga durerea suferita de Zeul intrupat.   Una dintre femei a vrut sa-L caute pe IISUS la mormant.El era un corp spiritual. CHRISTOS nu putea fi cautat cu simturi fizice.  Cruciadele din Evul Mediu au fost un fel de reeditare a acestei cautari.A fost aceeasi cautare zadarnica.Si tocmai in perioada Cruciadelor s-au ridicat misticii germani,care cautau iarasi in mod just o unire cu Entitatea lui CHRISTOS.  CHRISTOS a actionat si acolo unde invatatura Sa nu era prezenta;El a actionat ca forta,in intreaga omenire.   Dupa Botezul in Iordan, CHRISTOS era inca foarte slab unit cu trupul lui IISUS.  Primul pe care l-a intalnit a fost Luciferus.
Acesta a dat frau liber tuturor fortelor care pot fi dezvoltate intr-o entitate in ceea ce priveste provocarea trufiei. "Daca ma recunosti de stapan,iti voi da toate imparatiile Pamantului."  Acest atac a fost respins foarte repede.La a 2-a ispitire au venit : Luciferus si  Ahrimanus impreuna, ei incercand prin cuvinte
"Arunca-te in abis " sa trezeasca in CHRISTOS teama si frica.
A 3-a oara a aparut Ahrimanus singur, cu indemnul:"Spune ca aceste pietre sa se prefaca in paine".
  Aceasta intrebare a lui Ahrimanus a lasat in urma ei un rest nerezolvat ; raspunsul care a fost dat aici n-a fost complet.
.Faptul ca n-a putut fi dat un raspuns complet,acest lucru are legatura cu fortele interne ale evolutiei Pamantului, in masura in care de ea tin si oamenii.
E ceva similar cu problema banilor.
 Problema banilor are legatura cu intrebarea ahrimanica.
 Ahrimanus a pastrat o parte a stapanirii sale asupra lui CHRISTOS IISUS.
Aceasta s-a vazut la Iuda Iscarioteanul. In tradarea lui Iuda Iscarioteanul traieste  ecoul acestei intrebari la care nu s-a dat raspuns.
S-a mai spus apoi ca numai in intuneric a fost posibil ca,la moartea pe Cruce, Impulsul Christic sa se poata transmite Pamantului.
 Ca a fost o eclipsa de Soare sau ca intunericul a fost provocat de altceva - astazi inca nu se poate spune in mod sigur cum s-a intamplat.
 La urma adreseaza o rugaminte foarte insistenta de a pastra secrete aceste dezvaluiri.

                                              continuare  Conferinta din Decembrie 1913
                                                                                         Munchen,

                                                                                           D.M.

Postări populare de pe acest blog