@ 65 informatii din AKASA, Conferinta din 23 Noiembrie 1913 a lui Rudolf Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.ro  informatii spirituale


65  informatii din Akasa,  Conferinta lui R.Steiner
                                      din  23 Noiembrie 1913
                     
                       Vom discuta mai intai despre convorbirea lui IISUS cu mama sa adoptiva,care se ridicase treptat la posibilitatea de a-l intelege pe fiul ei.Cu ea se petrecuse o schimbare puternica.In ea coborase spiritul celeilalte Maria,mama dupa trup a lui IISUS,aflata deja in lumile spirituale. Acum acest spirit locuia in ea.Convorbirea lui IISUS cu mama sa se dovedeste a avea o profunda importanta pentru intelegerea reala a Misterului de pe Golgota din punctul de vedere al cercetarii spiritual-stiintifice.Mama il intelegea pe IISUS din ce in ce mai bine.Era un fel de intelegere a inimii. Acum IISUS putea vorbi despre intreita durere prin care trecuse.Ceea ce a spus in cadrul convorbirii cu mama sa a fost un fel de sinteza a ceea ce se petrecuse in sufletul sau de la 12 ani si pana in acel moment.El i-a vorbit mamei despre trairile pe care le avusese intre 12 si 18 ani. I-a vorbit despre marile invataturi ale lui Bath-Col. I-a spus ca nimeni n-a fost in masura sa-l inteleaga si ca nu putuse vorbi nimanui,ca nu putuse comunica ceea ce-l apasa. Si i-a mai spus mamei ca si daca vechile invataturi ar mai exista inca,nu mai exista niciun om care sa le inteleaga. Apoi el a vorbit deja despre cel de-al doilea fel de stari dureroase.A vorbit despre evenimentele petrecute la altarul parasit,a povestit cum patrunsese in vechile misterii,in cadrul carora entitatile divin-spirituale coborau odinioara in mod nemijlocit si a spus ca si in aceasta privinta avusese loc un declin.In locul vechilor Zei pagani buni, la jertfe luau parte acum demonii. A vorbit despre marile evenimente cosmice, despre ceea ce ar putea fi numit "Tatal Nostru" inversat. Ceea ce a vorbit cu mama sa a fost o convorbire extraordinara. I-a spus cum isi daduse seama ca Lucifer si Ahriman fug de la portile esenienilor si se duc la ceilalti oameni,care nu pot respecta regulile severe ale ordinului. A fost o convorbire care si-a primit amprenta de la faptul ca ceea ce spunea el nu erau doar niste cuvinte narative,ca in cuvinte nu zacea doar ceea ce zace de obicei in cuvinte,ca ceea ce spunea el era trairea cea mai interioara intiparita in cuvinte,durere si suferinta comprimate in cuvinte, transformate in iubire infinita, durere care se transforma in iubire si bunavointa.
Aceste cuvinte se revarsau spre mama sa drept realitati care intrau in sufletul ei.Ceea ce trecea de la IISUS spre mama sa era ca o bucata din sufletul lui insusi. In cateva ore s-a comprimat tot ceea ce era mai mult decat o simpla traire. Era o traire cosmica,in cel mai adevarat sens al cuvantului.IISUS din Nazareth nu putea rosti altceva decat cuvinte,dar in aceste cuvinte se afla o parte din sufletul sau. Si ar trebui sa povestim multe, daca am vrea sa caracterizam ceea ce ne ofera Cronica Akasa. Astfel ca,in cursul acestei convorbiri,in fata sufletului lui IISUS statea in mod clar punctul in care ajunsese evolutia omenirii. Acum in el mijea o constienta din ce in ce mai clara a faptului ca in launtrul lui se afla sufletul lui Zarathustra.El a simtit ca Zarathustra parcursese impreuna cu omenirea evolutia de odinioara. Ceea ce va spun eu acum  dvs n-au fost cuvinte pe care IISUS le-a spus mamei sale, el s-a exprimat asa cum ii era ei posibil sa inteleaga.Ceea ce a simtit el acum,l-a facut sa vada limpede misterul evolutiei omenirii.Este incompatibila impresia pe care o ai vazand cum IISUS simte si vietuieste launtric acest lucru,in timp ce sta de vorba cu mama sa. El ii vorbeste mamei sale despre faptul ca fiecare varsta a omului isi are fortele ei anume si ca acest lucru are o mare importanta.A existat candva o epoca in viata omenirii, stravechea civilizatie si cultura hindusa,in cadrul careia oamenii erau deosebit de mari datorita faptului ca intreaga viata era strabatuta de jarul fortelor solar-copilaresti caracteristice primei perioade a copilariei. Ceva din aceste forte mai exista si astazi in noi,intre 1  si  7 ani.
A venit apoi o a doua perioada,stravechea epoca de cultura persana,care era insufletita de fortele ce actioneaza astazi la om intre 7 si 14 ani. Pe urma, IISUS si-a indreptat privirile spre o a 3-a epoca de cultura, spre epoca egipteana,in care au domnit acele forte ce actioneaza astazi la om intre 14 si 21 de ani, cand sufletul senzatiei joaca un rol important in dezvoltarea individuala a fiecarui om. In epoca efipteana au fost cultivate stiintele astronomice si matematica.


                                                     continuarea in  66

                                                                            D.M.

Postări populare de pe acest blog