Postări

Se afișează postări din august 9, 2014

@42.Interventia Spiritelor personalitatii, a Arhanghelilor si al Ingerilor in evolutia omenirii.,.. din Conferintele lui R.Steiner

Imagine
http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale42. Interventia Spiritelor personalitatii, al Arhanghelilor si al Ingerilor in evolutia omenirii in timpuri vechi.
                      ,... din Conf. lui Rudolf Steiner

,... pe masura ce evolutia omenirii a continuat, a aparut necesitatea unei interventii al Arhanghelilor, Spiritele de pe MERCUR, in aceasta evolutie. A fost nevoie ca acestia, la randul lor, sa insufleteasca lumea noastra, sa-i dea un nou avant. Aceasta s-a petrecut mai ales in vremurile Atlantidei.  Spiritele legate de MERCUR, ARHANGHELII, au putut atunci sa anime, sa insufleteasca corpurile fizice si eterice ale unor oameni care totusi nu se deosebeau prea mult de ceilalti ca aspect exterior. V-am spus in conferinta precedenta ca Arhanghelii aveau ca misiune sa dirijeze popoarele in totalitatea lor.
 Fiinta omeneasca care purta in sine un Arhanghel putea sa transmita intregului neam atlant legile inscrise in ceruri.
In era lemuriana, cand era inca nevoie sa se ac…

@41. Principiile din care este alcatuit omul,.. din Conferintele lui R.Steiner

Imagine
http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale


41. Principiile din care este alcatuit omul,..
              din Conferintele lui R.Steiner


,...ne vom ocupa mai indeaproape  de entitatile care se afla imediat deasupra omului. Vom lua ca punct de plecare chiar omul.  
Intr-adevar, trebuie mai intai sa intelegem bine ceea ce s-a zis de mai multe ori privitor la natura si la dezvoltarea sa, pentru a ne putea imagina fiintele care apartin unor Ierarhii superioare. Stim ca asa cum este si cum evolueaza pe Pamant, omul este alcatuit in esenta din  4 elemente :corp fizic, corp eteric,corp astral si Eul.
Putem reprezenta pe fiecare dintre acestea printr-un cerc, Eul fiind cercul cel mai mic. Stiti cum se realizeaza dezvoltarea omului: in cursul evolutiei sale pe Pamant, el actioneaza prin Eul sau asupra corpului astral In linii generale se poate spune ca in masura in care acest corp astral a fost modelat de Eu pana cand a ajuns sa fie stapanit de el, acest corp devine Manas sau Eu spirit…