Postări

Se afișează postări din iulie 27, 2014

@37. Rolul diverselor Entitati spirituale in evolutia omenirii. Din Conferintele lui R.Steiner

Imagine
http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale37. Rolul diverselor Entitati in evolutia omenirii
      din Conferintele lui R. Steiner (15 aprilie 1909)

Dupa cum am vazut, fenomenele cosmice rezulta din viata spirituala a unor entitati aflate mai presus de fiinta omeneasca. Aceasta a fost situatia si pentru evenimentul descris la sfarsitul conferintei din art 36 sub numele  de "lupta din ceruri", care a lasat pe campul de bataie intre Jupiter si Marte, atatea trupuri moarte -   asteroizii, pe care astronomii ii descopera in numar tot mai mare. Acest eveniment este de cea mai mare importanta si vom vedea reflectarea  sa in unele evenimente de pe Pamant, reflectare pe care o gasim si la  inceputul  Bhagavad - Gitei.
Entitatile cele mai apropiate de OM si care in esoterismul crestin se numesc : INGERI, ARHANGHELI  si  PRINCIPATE ( sau Principi primordiali, Forte originare ).
In literatura antroposofica, ARHANGHELII sunt numiti si Spirite ale focului  iar  Principatele Sp…

@36. ,... continuare de la art 35, Rolul Sintei Treimi si a Entitatilor spirituale in aparitia Universului. "LUPTA DIN CERURI".

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale


36.,...continuare la art 35, 
          Rolul Sfintei Treimi si a Entitatilor spirituale
          situate mai presus de OM in aparitiaUniversului
                   din Conferintele lui R. Steiner

          ,....care  este misiunea celei de a-2-a ierarhii ???
Dominarile primesc mai intai ceea ce aduc  Tronurile din Univesul exterior si repartizeaza ceea ce au primit in asa fel incat globul acesta in formare, vechiul Saturn, sa fie in armonie cu Universul.
 Intr-adevar trebuie ca in interioul  lui Saturn totul sa fie organizat in asa fel incat sa corespunda cu ceea ce este in  afara.  Ceea ce primesc Serafimii de la Dumnezeu pentru a fi dat lui Saturn trebuie sa fie organizat dupa poruncile Divinitatii, astfel incat impulsurile acesteia sa devina realitate.
Dominarile primesc, deci, din  mediul exterior ceea ce se revarsa, prin intermediul celor mai sus-puse Ierarhii, asupra lui Saturn pentru a-l transforma, a-l adapta la globul acest…

@35. continuare la punctul 34,..Rolul Sfintei Treimi si a Entitatilor spirituale mai presus de om IN APARITIA UNIVERSULUI

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale35.continuare la... Rolul Sfintei Treimi
     si a Entitatilor spirituale In aparitia Universului

,.... de unde vin aceste Entitati superioare ???
In lume,in Univers, totul a evoluat. Pentru ca sa ne dam seama de unde vin HERUVIMII, SERAFIMII si TRONURILE este bine sa avem in vedere mai intai sistemul nostru solar si sa ne intrebam ce se va intampla cu el in viitor.
Sa trecem in revista in linii mari evolutia sa.
Stim ca provine din vechiul Saturn care s-a transformat, devenind vechiul Soare, apoi vechea Luna. In epoca in care vechiul Soare a devenit Luna, s-a produs un fapt cu totul deosebit :pentru prima data Luna s-a despartit de Soare, formand la inceput un astru independent. Datorita faptului ca Soarele s-a debarasat astfel de elementele cele mai grosiere, el a putut sa se dezvolte, sa se inalte si mai mult. Apoi intregul sistem a evoluat, devenind Pamantul nostru actual; dar acesta nu s-a format cu adevarat decat dupa ce Soarel…