Postări

Se afișează postări din iunie 9, 2014

@26 despre Spirite ELEMENTALE.... , din Conferintele lui R. Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.roinformatii spirituale


26. despre Spiritele Elementale
       din Conferintele lui R.Steiner

continuare de la pct.25
              Spiritele ELEMENTALE nu sunt legate numai de foc si de tot ce depinde de acesta.
Ele sunt reprezentantii entitatilor divine pentru tot ce se petrece in  lumea simturilor. De exemplu : - actiunea fortelor care au ca efect ziua si noaptea nu s-ar putea  desfasura daca n-ar exista astfel de fiinte in cete numeroase, care imprima planetelor miscarea de rotatie de unde rezulta alternanta dintre noapte si zi. Tot ceea ce se petrece este lucrarea ostirilor de entitati spirituale inferioare si superioare.
Ne ocupam de cele din  subordinea celorlalte, cele trimise sa le serveasca pe celelalte.
                Cand din noapte se iveste ziua si din zi noaptea,intervin fiintele elementale, si omul este si in acest caz strans legat de ele. Cand este lenes, nepasator, indolent, el exercita altfel de influenta asupra acestor fiinte decat atunci…

@ 25. continuare, Doctrina predicata de Sfintii Rishi in prima epoca de civilizatie,...IMPORTANT !

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale
25.continuare,
     Doctrina predicata de Sfintii Rishi

,... ce se intampla cand un corp este consumat in flacari???
Cand arde ceva, vedem ca pe de o parte apare lumina; acest prim fenomen nu mai este pur material, nici perceptibil din exterior, cu toate ca actioneaza pana in lumea spirituala, este produs de caldura atunci cand ea este destul de puternica ca sa devina o sursa de lumina. Ea da atunci ceva invizibilului, ceva ce nu mai este perceptibil din exterior, dar care trebuie rascumparat prin fum. Din ceea ce era mai inainte transparent, impregnat de lumina, ia nastere ceva opac, fumul. Vedem deci ca de fapt caldura  sau focul se diferentiaza, se divid. Pe de o parte apare lumina, si chiar prin aceasta se deschide o cale spre lumea aflata deasupra simturilor. Dar deoarece lumina este trimisa in acea lume, este necesar ca altceva sa coboare in lumea materiala, in lumea care nu este transparenta, ci este vizibila.
In Univers nimi…