Postări

Se afișează postări din mai 18, 2014

@6. " Sa se faca lumina " din Conferintele lui Rudolf Steiner, 1910

http://mihaiiasiromania.blogspot.roinformatii spirituale

continuare din  pct 5

"sa se faca lumina"
din Conferintele lui R.Steiner


,..... cind spunem  ca ceea ce tinde spre o manifestare exterioara a iesit din  ha-aret  cuha-samayim, nu trebuie sa ne gindim  numai la elementul luminos, ci si la principiul eteric mai subtil inca, legat de sunet, la rezonanta care strabate aceasta lumina.
Dupa  cum mai jos  de caldura gasim starile gazoase si apoi pe cele lichide, vom  gasi sus lumina, apoi principiul sonor care sta la baza organizarii chimice.  Pamintul este mai dens decit apa.
Ce gasim daca ne inaltam  de la eterul de sunet spre un eter inca si mai subtil,  detasat o data cu eterul de sunet in  he-samayim ? Ajungem la starea eterica cea mai subtila, care actioneaza chiar in sanul eterului de natura sonora si de actiune chimica, de care am vorbit.
Indreptindu-ne cu urechea spirituala spre aceasta  stare eterica, nu vom  percepe desigur, niciun sunet produs de rezonanta aerului,…

@5. : Sa se faca lumina : din Conferintele lui Rudolf Steiner, 1910

http://mihaiiasiromania.blogspot.com
informatii spirituale
sa se faca lumina
din Conferintele lui Rudolf Steiner, 1910

continuare din pct 4

Nu trebuie sa ne imaginam ca Elohimii intr-o maniera antropomorfa asemanatoare  omului ;  Nu trebuie sa ni-i reprezentam sub forma umana, dar  totusi le  putem distingenatura lor ca un fel de dualitate. 
           Nu putem  intelege omul zilelor noastre decit deslusind in el un corp, un suflet  si un spirit.
Si noi toti stim  ca  scopul  Antroposofiei  ( Stiintelor Spirituale) este sa ne ajute sa discernem  cit mai exact natura  si  efectul acestei triple organizari a omului.
Ar fi o mare greseala sa ne  imaginam aceste entitati , pe care Biblia  le numeste Elohimi si care au o existenta anterioara omului,  sub o forma antroposofica; totusi se poate distinge la ei  un fel de corp si un fel de spirit.
                            Daca la om  se face o deosebire intre corp si spiritul sau, in ce priveste expresia exterioara, fiinta sa spirituala este loc…

@4. "Sa se faca lumina !" din Conferintele lui Rudolf Steiner, 1910

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale" sa se faca lumina !"
DIN CONFERINTELE LUI r.STEINER 1910

,....."VA ROG SA FITI CONVINSI CA SIMT INTOTDEAUNA O MARE REZISTENTA INTERIOARA CIND SUNT NEVOIT SA MA OPUN FATA DE UNELE AFIRMATII ALE STIINTEI CONTEMPORANE SI NU O FAC, DE ALTFEL, NICIODATA DECIT ATUNCI SI ACOLO UNDE ESTE POSIBIL SA UTILIZEZ CU ADEVARAT DATELE ACTUALE ALE STIINTEI, DANDU-LE UN CONTINUT MAI BOGAT,.." R.STEINER
"... TOTODATA SIMT O MARE RESPONSABILITATE DE A NU FACE O AFIRMATIE CARE SA CONTRAZICA STIINTA MODERNA, ACOLO UNDE NU MI-AR FI CU PUTINTA SA EXPUN TOT CEEA CE ACEASTA STIINTA ADUCE NOU ASUPRA UNEI PROBLEME,.... nu s-ar putea aborda subiecte atit de importante ca cele despre care vom vorbi, decit cu un fel de teama profunda si cu sentimentul responsabilitatii, pe care mi-l asum,.......,  stiinta moderna este un pur diletantism,."Steiner,
               ,...Ieri, am incercat sa va arat ca aceste cuvinte extraordinare care …