@54. continuare, Raspunsurile lui R.Steiner in Conferinte

http://mihaiiasiromania.blogspot.roinformatii spirituale54. continuare Rapunsurile lui R.Steiner 
                          in Conferinte

      6.  De ce v-ati referit atat de putin la doctrina hindusa atunci cand ati vorbit despre
corpul eteric ?
                R.S - ,..Ceea ce am spus face parte din doctrina oculta in ansamblul ei. Aceasta nu este numai "hindusa", asa cum nu exista nicio "teosofie hindusa". Am utilizat in expunerile mele terminologia comuna intregii doctrine oculte.
            7.  Elohimii  se  afla  mai presus  de  cele  noua   Ierarhii  ?
                R.S. - ,.. Elohimii  sunt  entitatile  care, atunci cand Soarele s-a despartit de Pamant  si de  Luna , au ramas unite cu Soarele ;  fac parte din Ierarhia numita  Puterile  sau Spiritele formei si din Ierarhiile superioare.
Elohim  este o denumire generala data fiintelor  solare ; la vremea respectiva ele au ales Soarele ca locuinta, nu ca domeniu de actiune.
 CHRISTOS ,cel mai inalt  dintre Elohimi, este Reperul lor. Dar El nu apartine Ierarhiilor, ci Sfintei Treimi.
CHRISTOS este o  Fiinta  atat de  puternica  incat  influenta Lui se exercita asupra intregului sistem  solar.
            8.  Cum va  fi  intoarcerea  lui  CHRISTOS ?
               R.S. - ,.. A doua venire  a lui CHRISTOS  va fi un fapt real;  va avea loc  atunci cand  o mare parte a omenirii  va fi destul de avansata ca sa-l poata  recunoaste  pe CHRISTOS  sub forma  in care va aparea, si astfel acest eveniment va aduce ceva omului.  Caci despre asta este vorba :  trebuie ca un numar  cat mai mare de fiinte omenesti sa fie in stare sa-l recunoasca.
            9.   Ce ne puteti spune despre Asuras ?
                R.S. -,.. Asuras  -  cei rai  -   sunt entitati  a caror dorinta de a face rau  este cu o treapta mai sus  fata de fiintele  ahrimanice  si  cu  doua  trepte mai sus  de cele luciferice.
          10.  Cum ne putem apara de magia neagra ?
                R.S. - ,...  Cel mai bun lucru este sa-ti pastrezi libertatea, sa-ti folosesti in mod sanatos puterea de judecata, sa te bazezi pe ratiune. Daca aven grija de asta, nu ne pandeste nicio primejdie de acest gen si deci nu avem nevoie sa ne aparam.  Desigur ca astazi, cand s-a raspandit atat de mult credinta oarba si mania de a  face tot felul de experiente intr-o stare nebuloasa de constienta, intruziunea fortelor magiei negre se poate produce cu mare usurinta.  Este necesar sa te protejezi de ele atunci cand ai atins un anumit grad de dezvoltare oculta. Un  antrenament ocult bine gandit, care are ca scop armonizarea fortelor sufletesti, asigura deja protectie impotriva agresiunilor de acest gen. Dar nu exista o regula generala.
          11.  Carei  Ierarhii  ii corespund  zeii greci  si  germani  ?
               R.S. - ,..  Ierarhiilor Ingerilor. Este vorba de entitati care si-au exercitat actiunea in era Atlantidei. La inceput omul a trait impreuna cu aceste fiinte, care apoi s-au retras, dar nu au devenit "zei" decat in vremurile de dupa Atlantida.  In  Atlantida zeii traiau printre oameni. Oamenii au urmat o cale de evolutie descendenta, zeii  o cale ascendenta. In fiecare Ierarhie exista nenumarate gradatii,.. nuante.                                                                     sunt de interes aceste informatii ?


                                                                                                           domnita

 
                

Postări populare de pe acest blog