@53 Raspunsuri date de Rudolf Steiner in cadrul Conferintelor

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale53.Raspunsurile  lui R.Steiner
     in cadrul Conferintelor

    
    1.Ierarhiile Spirituale ar  trebui sa le concepem  spatial ?
           R.S. -  ,... Despre viata omului se poate spune ca se desfasoara in spatiu ; spatiul, trebuie sa ni-l reprezentam - din punct de vedere ocult -  ca rezultatul unei creatii. Aceasta creatie a avut loc inainte de interventia si de lucrarea Ierarhiilor celor mai inalte ;  deci, trebuie sa luam in considerare  existenta spatiului, insa nu trebuie sa ne reprezentam spatial  inalta Trinitate , caci  spatiul  este creatia Sa .
Trebuie sa ne reprezentam  entitatile spirituale ca  nonspatiale; Spatiul este ceva creat , dar activitatea Ierarhiilor  in lumea noastra  este limitata in  spatiu, ca si cea a  oamenilor.
        2.  Notiunea de timp poate fi aplicata  proceselor  spirituale ?
            R.S. - ,.. Bineinteles,  dar in cazul omului ,procesele spirituale cele mai elevate fac sa se nasca ganduri  care se desfasoara  in afara timpului.
 Activitatea  Ierarhiilor  este atemporala.   Este greu sa vorbim  despre aparitia timpului.
Cuvantul  "aparitie" include deja  conceptul de  "timp".     Ar trebui mai degraba sa spunem
"natura timpului ", iar despre aceasta nu este usor sa ne pronuntam.  Daca toate fapturile s-ar fi aflat  la acelasi nivel de dezvoltare, timpul n-ar fi existat.
Compararea dintre entitatile inferioare si entitatile superioare duce la aparitia  timpului.
In  netemporal   sunt posibile diferite grade de evolutie ; actiunea lor reciproca da posibilitatea  existentei  timpului.
          3. Ce este conceptul de evolutie  ?
              R.S. - ...  Acest concept cuprinde totalitatea lumilor, dar nu si Divinitatea.
          4.  Care este diferenta dintre entitatile luciferice si cele  ahrimanice (mefistofelice)?
             R.S -  ,..  Cele din categoria  a doua doresc raul cu mai multa intensitate, cu mai multa forta.  Aceste doua feluri de entitati provin din Ierarhii diferite.  La  inceputul evolutiei, acestea erau cam la acelasi nivel, apoi unele dintre ele au ramas in urma.  Gradele de evolutie se intrepatrund. Entitatile ahrimanice  patrund mai  adanc in domeniul raului si provin din mai multe Ierarhii ; unele au ramas in urma pe Soare, altele pe Luna, cele dintai au avut posibilitatea sa recupereze aceasta intarziere pe Luna, celelalte pe Pamant si asa mai departe..  Entitatile  ahrimanice ( mefistofelice) se afla in  Ierarhia  raului, fie mai sus fie mai jos de cele  luciferice ;   ele provin  din  sirul de Ierarhii de la Arhangheli pana la Dynamis.
          5.   Fiintele elementale  pot deveni  oameni ?
              R.S. - ,..  Exista fiinte care s-au nascut datorita faptului ca unele entitati superioare nu si-au dezvoltat toate elementele lor ;   acestea s-au desprins si au  devenit elementali.  Exista  legiuni , cete intregi de astfel de fiinte.   Durata vietii lor  este foarte diferita.   In general au o evolutie descendenta si treptat isi pierd  fiinta,  nu poate fi vorba  de o evolutie  care sa le permita transformarea  in oameni.
                                                          ,... continuare in art 54


                                                                                    domnita

Postări populare de pe acest blog