@47, continuare din art 46,... Misterele cele mai profunde ale UNIVERSULUI

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale47.,... continuare din art 46,.. MISTERELE  cele mai 
          profunde ale UNIVERSULUI

          ,....tot ce v-am expus pana in acest punct culminant  reprezentat de notiunea  de OM  MACROCOSMOS  este o doctrina  care se refera in realitate la Misterele cele mai profunde ale Universului;  Aceasta doctrina se va  raspandi din ce in ce mai mult.
ASTAZI  SUNTEM  INCA  DEPARTE  DE  A  O  INTELEGE,  caci daca un om de stiinta ar fi ascultat  aceste Conferinte probabil ca  ne-ar fi  considerat nebuni.  Dar ne aflam in zorii unei epoci in care faptele  vor dezminti  teoriile  cladite  de stiinta actuala si-i  vor sili  pe oameni sa caute CALEA  CARE  DUCE  LA  MARILE  ADEVARURI  ALE  INTELEPCIUNII  ORIGINARE.
De exemplu, niciodata nu va putea fi  descifrata taina a ceea ce numim  fecundatie  si asupra careia astazi  se fac  speculatii puerile, pana nu va fi inteleasa doctrina omului  macrocosmos. Cat este de mica in raport  cu Cosmosul celula in interiorul careia se produce fecundatia !     Totusi  numai misterele Cosmosului ne permit sa explicam ce se petrece in ea, caci aceasta taina  nu poate fi examinata cu instrumentele de cercetare obisnuite. Nu vrem sa spunem ca cercetarile  stiintifice  asupra fecundatiei  nu-si au rostul lor ;  ele sunt  cu adevarat  meritorii, dar nu sunt  decat jocuri  de copii  fata de marele mister de care este vorba si care se va  lamuri doar atunci  cand  va fi recunoscut faptul ca raspunsul privind  ce se petrece  intr-un punct se afla la nivelul circumferintei. De aceea
, in  vechile Mistere, Invatatorul  spunea :
  "  Daca  vrei sa intelegi  punctul, intreaba  circumferinta, caci in ea se afla solutia."
Daca ne amintim  ca diferitele corpuri ceresti continua sa se deplaseza chiar dupa ce au atins  punctul cel mai inalt al dezvoltarii, deci dupa ce evolutia lor s-a terminat, vom  intelege notiunea de Karma  astrilor. Incepand din momentul in care o planeta a ajuns la capatul evolutiei entitatile  legate de ea trebuie sa aiba in vedere disparitia, destramarea ei in Univers.    
De exemplu, in ceea ce priveste vechiul Saturn se poate spune ca pana la condensarea totala a acelui glob de caldura evolutia lui a urmat o curba descendenta,  pentru ca   este vorba de  o condensare.  Incepand din  momentul cand acest vechi Saturn a ajuns la final, el mai exista ca atare, dar Spiritele care au contribuit la formarea sa trebuie, in vederea disparitiei sale, sa faca bilantul celor petrecute pana atunci si  aceasta este Karma. Acest lucru nu poate fi evitat ;  lucrurile trebuie sa se destrame asa cum s-au format.   Karma generata in prima jumatate a evolutiei se indeplineste in cea dea doua jumatate ; in aceasta parte a doua a evolutiei se destrama ceea ce s-a cladit in prima.
Nasterea unei lumi inseamna nasterea unei Karma ;  disparitia  unei lumi, in sensul larg al cuvantului, inseamna pentru ea  sa-si indure Karma, sa realizeze existenta sa.  Aceasta se petrece in mare, dar si in mic, pentru fiecare planeta in parte, caci pe fiecare dintre ele se repeta cu fidelitate, in linii mari, aceleasi conditii.
Acelasi lucru se petrece si cu popoarele.     Sa ne gandim la un popor tanar, in plina dezvoltare, plin de forta, de energie , la care, din etapa in etapa, apar nenumarate manifestari de cultura si civilizatie ;  acestea ajung la un punct culminant, dar, in acelasi timp ca o consecinta, se acumuleaza Karma acelui popor.  Asa cum evolutia lui Saturn a pregatit o Karma, tinand seama de ceea ce a fost,un popor isi acumuleaza Karma pe masura ce se dezvolta civilizatia sa.
Popoarele  care au generat fortele cele mai originale cele mai influente, au si Karma cea mai pronuntata.      Peste tot se simte actiunea entitatilor conducatoare.
Am vazut,  vorbind despre Pamant, ca o serie de fiinte spirituale :  INGERI, ARHANGHELI, ARHEI au coborat pe Pamant  pentru a indruma omenirea, in veremea cand ea nu era in stare sa se conduca singura, pentru a o ridica la un anumit nivel.   Aceste fiinte spirituale ajunsesera la perfectiune, la maturitate, in decursul unor epoci anterioare. Or, dupa ce au dobandit aceasta maturitate si au coborat in lumea noastra pentru a indruma popoarele, aceste entitati si-au indeplinit misiunea si era randul altor entitati sa o  preia. 
  Daca un popor este menit sa se inalte la un anumit nivel, este nevoie ca fiinte omenesti deosebit de evoluate sa se ofere de buna voie sa serveasca drept suport unor entitati spirituale superioare. Doar atunci se va putea realiza ceea ce era prevazut in planul initial , pentru a pasi peste anumite praguri.    Iata ce trebuie sa se petreaca in acest caz : cei care se ofera sa fie conducatori  spirituali ai popoarelor, cei care vor sa impinga civilizatia dincolo de un anumit prag, trebuie sa-si asume Karma acestor popoare.  Aceasta MARE  LEGE care il face sa ia asupra lor Karma unor  popoare sau neamuri s-a aplicat fiecarei individualitati cu rol de conducator de la un anumit punct incolo.  Astfel, de exemplu, HERMES a trebuit sa ia asupra  lui Karma poporului sau, asa cum se acumulase ca pana in epoca lui.     Astfel  se reflecta, pe fiecare planeta, marile procese cosmice.
               Exista si alte imagini, alte reflectari de felul acesta. Am vazut ca TRONURILE devenisera  tronuri  deoarece  din    FAPTURI  au devenit  faptuitori,  trecand astfel de la starea celui care ia  la cea a celui care da.  TRONURILE au indeplinit evolutia lor deosebita in sanul altor sisteme cosmice si au mers cu ea destul de departe, ca sa poata da in dar propria lor substanta.  S-a  ajuns la un grad foarte elevat al evolutiei, atunci cand in loc sa inmagazinezi pentru tine substanta Cosmosului poti sa o dai, sa o oferi  ca jertfa. Si acest lucru se reflecta in evolutia omeneasca.
                                         Ce este de fapt evolutia omeneasca ????

Sa ne  intoarcem  cu gandul spre erele Atlantidei si Lemuriei, apoi sa ne indreptam  privirile spre viitor ; omul si-a dobandit la inceput corpurile sale  fizic, eteric si  astral, apoi Eul sau. Acest Eu actioneaza asupra celorlalte elemente, tranformand  treptat  corpul astral inManas sau Eu spiritual, corpul eteric  in Budhi   sau Spirit al vietii,  corpul fizic in  Atma  sau Om-Spirit

                                   Intelepciunea originara predica odinioara faptul ca  omul isi transforma corpul astral in asa fel, incat la inceput el nu este decat  in parte Manas, dar ca acest corp va ajunge pana la urma sa fie supus in intregime conducerii Eului.
Sa luam un om  al carui corp astral  nu a ajuns inca la punctul unde el  este transformat in intregime de actiunea Eului ;  in aceasta situatie se afla,  cu rare exceptii,   toate fiintele omenesti.
Ceea ce omul a transformat deja il insoteste in veci, in timp ce cele care in interiorul sau nu sunt inca in puterea Eului se desprind de el ca un gel de coaja astrala, dupa ce omul a trecut faza de Kamaloca, si se destrama in lumea astrala, unde produc o perturbare importanta, daca corpul astral a fost plin de sentimente rele, de pasiune.  Deci, se poate spune ca dezvoltarea spirituala a omului duce la faptul ca el lasa din ce in ce mai putine  resturi in lumea astrala.  Ceea ce a fost transformat ramane in Eul  sau pe veci, va reveni cu el in noua sa intrupare.
Cel  care  este destul de avansat pentru ca in Kamaloka sa nu mai  ramana nici un fel de resturi din  corpul sau astral, si ca urmare NU MAI FACE RAU NIMANUI  PE ACEST PAMANT  prin ceea ce ar ramane din corpul sau, DOBANDESTE astfel posibilitatea sa vada in lumea spiritului, caci nu se poate sa ajungi la acest nivel fara sa obtii o oarecare clarviziune in  domeniul astral.  Atunci intregul corp astral este spiritualizat ; a devenit Eu spiritual, si sub aceasta forma cu totul noua el se imprima in corpul eteric, care devine astfel efigia corpului astral transformat. Aceasta nu  implica obligatia ca si corpul eteric sa fie  metamorfozat, decat in masura necesara pentru a putea primi amprenta a ceea ce a putut fi elaborat in  corpul astral.   Am descris astfel o fiinta deosebit de avansata, care si-a dezvoltat in intregime Eul sau spiritual.  In intelepciunea orientala este numit NIRMANA - KAYA  CEL CARE A AJUNS LA STADIUL IN CARE N-A MAI RAMAS NIMIC DIN  CORPUL  SAU ASTRAL ( din  "kaya" astral )
                           Omul  poate sa lucreze, mai intai asupra corpului sau eteric, apoi  asupra corpului sau fizic.  Ce se intampla cand aceste doua corpuri sunt supuse dominatiei Eului???
Cand omul nu are numai un Eu spiritual, ci dezvolta pe Budhi sau Spiritul vietii in corpul sau eteric, iar apoi acest Budhi marcheaza corpul fizic cu amprenta sa, s-a ajuns la o  noua etapa in evolutie, un gel de etapa intermediara. Atunci omul nu mai lasa in urma sa nimic din corpul sau eteric. El il pasteaza pentru totdeauna, l-a transformat in Spirit al vietii.                   Astefel, omul va deveni din ce in ce mai stapan pe corpul astral si pe cel eteric, ceea ce ii va da posibilitatea sa le dirijeze in oarecare masura.                     Cel al carui Eu nu stapaneste inca corpul sau astral, desigur ca nu poate sa-l dirijeze si trebuie sa astepte sa mai avanseze pentru a putea dispune dupa voie de el si  pentru a putea sa-si spuna  :   traund prin Eul meu toate incarnarile care m-au invatat sa-mi transform corpul astral si pe cel eteric, am devenit capabil ca, daca voi reveni pe Pamant, sa extrag din substanta astrala si din cea eterica un nou corp astral si un nou corp eteric, la fel de perfecte.
Acest om  va fi atunci in stare sa-si dea ca jertfa propriul sau corp astral si eteric, sa le ofere altora.


                                                                ,... sunt de interes aceste informatii ???
                                                          continuam in art 48,..

                                                                                                                       domnita


                                                                       

                                 

Postări populare de pe acest blog