@46,...continuare din art45,..Forma si modul de distributie a astrilor sunt rodul activitatilor IERARHIILOR. Din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale46,... forma si modul de distributie a astrilor sunt
                  rolul activitatilor Ierarhiilor
                           din Conferintele lui R.Steiner


        ,....am vazut ca forma si modul de distributie a astrilor care ne inconjoara in spatiu sunt rodul activitatilor entitatilor spirituale, al Ierarhiilor. Caci atunci cand vorbim de o condensare a masei globului, trebuie sa ne dam seama ca aceasta condensare nu se produce de la sine, ci sub actiunea Ierarhiilor despre care am vorbit in art. precedent. Sa ne amintim ce am mai spus : pe cand se forma vechiul Saturn, pe cand acea uriasa masa de foc din care a iesit intregul nostru sistem solar dadea nastere vechiului Saturn,
 Spiritele personalitatii parcurgeau stadiul lor "omenesc".
  Acelasi lucru il faceau Arhanghelii  sau Spiritele focului in timpul vechiului Soare si Ingerii in timpul Lunii vechi.  Omul a ajuns in acest stadiu pe Pamant.
                Dar aceasta nu inseamna ca, omul, nu a participat  la tot ce s-a petrecut mai inainte
Ceea ce numim acum corp fizic era deja in germen la inceputul evolutiei lui Saturn. El nu era atunci impregnat de un corp eteric, nici de un corp astral, dar era deja alcatuit in asa fel ,incat dupa ce a trecut prin cateva transformari a putut sa constituie un suport pentru actualul spirit omenesc. Foarte incet, putin cate putin, acest corp fizic s-a tot dezvoltat in timpul evolutiei lui Saturn. In timp ce se forma, trecand de la un semn zodiacal la altul, apareau unul cate unul primele contururi ale diferitelor parti ale corpului omenesc. Atunci cand Saturn s-a gasit sub semnul Leului, a aparut in germen inima;  sub semnul Racului s-a schitat cusca toracica, apoi, sub semnul Gemenilor, s-a conturat conformatia simetrica, adica faptul ca cele doua jumatati ale corpului sunt pereche. Partea de sus a capului a aparut pentru intaia oara atunci cand Saturn se afla sub semnul Berbecului.  Germenul organului vorbirii a fost inclus in corp cat timp Saturn se afla sub semnul Taurului. Asa ca in Zodiac se pot gasi fortele generatoare ale fiecarei parti a trupului omenesc.
Iata ce era reprezentat simbolic in vechile Mistere cand se desena Zodiacul. 
Altadata Zodiacul nu era desenat ca fiind alcatuit din forme animale; fiecarui semn al sau i se adauga desenul organului corespunzator : Berbecului - capul,  Taurului- regiunea laringelui,  Gemenilor-cele doua brate,  Racului-cusca toracica, Leului-inima si, continuand asa, Varsatorului -picioarele mai jos de genunchi, iar Pestilor- laba piciorului.
Reprezentati-va un Zodiac, astfel desenat, intinzandu-se in Cosmos sub forma unei fiinte  omenesti, si veti obtine imaginea originii primilor germeni ai corpului fizic al omului, asa cum l-au creat fortele  cosmice, adica cele ale  Tronurilor, Heruvimii si Serafimii.
Din acest urias om cosmic-   de care vorbesc atatea legende, atatea mituri -   s-a format, sub nultiplele sale aspecte, omul  pamantean.
Amintiti-va de uriasul Ymir, care s-a raspandit in intregul Univers; omul  microcosmosului a provenit din acel urias, din acea gigantica fiinta macrocosmica creatoare care contine in afara ceea ce la omul actual se afla in interior.
 La baza acestor legende se afla un adevar profund  , un adevar care se dezvaluie, mai mult sau mai putin fragmentar, in functie de puterea de clarviziune a diferitelor popoare. 
El straluceste si in stravechea intelepciune care se exprima in Vechiul Testament : Adam Kadmon al Kabbalei nu este altul decat acest om macrocosmic pe care l-am reprezentat in Cosmos.


                                                           continuam in art 47

                                                                                     domnita

Postări populare de pe acest blog