@42.Interventia Spiritelor personalitatii, a Arhanghelilor si al Ingerilor in evolutia omenirii.,.. din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale42. Interventia Spiritelor personalitatii, al Arhanghelilor si al Ingerilor in evolutia omenirii in timpuri vechi.
                      ,... din Conf. lui Rudolf Steiner

           ,... pe masura ce evolutia omenirii a continuat, a aparut necesitatea unei interventii al Arhanghelilor, Spiritele de pe MERCUR, in aceasta evolutie. A fost nevoie ca acestia, la randul lor, sa insufleteasca lumea noastra, sa-i dea un nou avant. Aceasta s-a petrecut mai ales in vremurile Atlantidei.  Spiritele legate de MERCUR, ARHANGHELII, au putut atunci sa anime, sa insufleteasca corpurile fizice si eterice ale unor oameni care totusi nu se deosebeau prea mult de ceilalti ca aspect exterior. V-am spus in conferinta precedenta ca Arhanghelii aveau ca misiune sa dirijeze popoarele in totalitatea lor.
 Fiinta omeneasca care purta in sine un Arhanghel putea sa transmita intregului neam atlant legile inscrise in ceruri.
In era lemuriana, cand era inca nevoie sa se actioneze in mod general, marii conducatori ai popoarelor erau insufletiti de Spiritele de pe Venus.
In era Atlantidei cei in care se incarnau  Arhanghelii  aveau de condus populatii mai putin numeroase.  "Preotii regi" din era Atlantidei erau de  fapt Maya.  Nu erau in nici un caz ceea ce pareau sa fie sub aspect exterior.       In corpul lor fizic si in cel eteric traia un Arhanghel; el era cel care actiona de fapt.    Mergand inapoi pana in vremurile Atlantidei, putem afla locurile sacre ale acestor conducatori ai omenirii.  Ei actionau din centre secrete, de unde cautau sa  sondeze misterele universului.  Cautarile si  hotararile provenind din aceste centre pot fi grupate sub numele de "oracole", cu toate ca originea acestui  cuvant este mai tarziu. El este corespunzator pentru acele locuri sacre in care predicau sau unde domneau acesti oameni din Atlantida care adaposteau fiecare cate un Arhanghel.  Acesti mari magistri chemau la sine alti oameni, pe care ii pregateau sa devina slujitori,preoti,al acestor oracole.              Era important sa se stie ca in stravechea Atlantida existau oameni in ale caror  corpuri fizice si eterice se incarnase cate un Arhanghel.  Daca cineva inzestrat cu clarviziune s-ar fi gasit in fata unuia dintre acesti INVATATORI , ar fi vazut, bineinteles, un  om  fizic, dar dincolo de acest corp fizic ar fi vazut cum se inalta o forma uriasa pierzandu-se in inaltimi neconturate; acesta era Arhanghelul inspirator.  Aceasta fiinta avea o  dubla personalitate.   La moartea sa, corpul fizic se destrama, cu toate ca purtase in el un Arhanghel, dar corpul sau eteric bu se destrama. In domeniul spiritual este necesar sa se produca unele exceptii de la regulile valabile in cazuri generale.        Spuneam - si este in general perfect adevarat -  ca la moarte omul isi paraseste la inceput corpul fizic, apoi dupa un timp corpul eteric, cu exceptia unor slabe ramasite.  Dar acest lucru este asa numai in general.    Exista o diferenta substantiala intre corpul eteric, al unui initiat al oracolelor Atlantidei animat de un Arhanghel si cel al unui om obisnuit.
                     Un corp eteric atat de pretios nu se pierde, el este pastrat in lumea spirituala.
De aceea  cele  7 corpuri eterice ale celor  7  mari  magistri  ai oracolelor  din Atlantida au fost conservate de catre cel care conducea cel mai elevat  dintre aceste oracole. Caci aceste corpuri eterice se formasera initial prin faltul ca in ele au vietuit Arhanghelii; la moartea acelui initiat, acestia se inaltau, bineinteles, in sfere superioare.   Sigur ca  pastrarea acestor corpuri etrice (nu fizice )  nu se facea in mod  fizic, ci conform unor legi ale spiritului.
                      Initiatul atlant al oracolului solar  nu  este  altul decat cel numit atat de frecvent "MANU", cel  care a condus spre Asia pe supravietuitorii populatiei  atlante, cu intentia de a  fonda acolo civilizatii postatlante. El a instruit mai multe generatii de oameni , si cand  7  dintre acestia au  fost  destul de pregatiti, dezvoltati, el a facut sa patrunda in corpul lor eteric cele  7  corpuri eterice care fusesera marcate de  pecetea Arhanghelilor.
  Aceste 7  personaje  menite astfel sa fondeze prima civilizatie de dupa Atlantidasunt Sfintii Rishi  ai vechii civilizatii hinduse.  Asa au conlucrat trecutul, prezentul si viitorul.
Cei  sapte, 7,  oameni  pe care ii numim  Sfintii Rishi ni s-ar fi  parut oameni foarte simpli, caci corpul lor astral si Eul lor nu erau la inaltimea corpului lor eteric.  Ceea ce puteau sa realizeze se datora acelui corp eteric in care in unele momente actiona inspiratia, atunci vorbeau intr-un fel in care n-ar fi putut vorbi de la sine. Din  gura lor ieseau cuvinte inspirate de corpul lor eteric.  Cand erau lasati sa judece cu propriile lor puteri, erau oameni simpli, dar in ceasurile de inspiratie ei dezvaluiau, prin virtutile corpului lor eteric, cele mai mari mistere ale sistemului nostru solar si ale Universului in general.
                              La inceputurile erei postatlante, omenirea nu era destul de inaintata pentru a se putea lipsi de inspiratia venita de sus.
Am vazut ca pentru populatia lemuriana aceasta inspiratie se datora faptului ca trupul fizic era animat de Spiritele personalitatii; in  timpul  Atlantidei, corpul fizic si cel eteric erau insufletite de Arhangheli.  Marii conducatori ai erei de dupa Atlantida au fost la inceput animati de Ingeri care patrundeau in  corpul fizic, eteric si astral.  Acesti mari indrumatori  din primele timpuri ale erei de dupa Atlantida nu aveau, deci, numai un corp fizic, un corp eteric si un corp astral uman;  in ele se intrupa un INGER,  ceea ce le dadea  posibilitatea sa-si revada incarnarile anterioare.
Omul obisnuit nu poate asta, deoarece nu s-a dezvoltat inca pana la starea de Manas. Trebuie ca la inceput sa atinga el insusi treapta de Inger.
  Acesti mari indrumatori,   desi iesiti  din randurile  populatiei obisnuite,purtau in ei o faptura ingereasca care ii insufletea, ii impregna.  Deci,  si ei erau  "Maya",adica fiinte diferite de ceea ce pareau ca sunt.  Marii indrumatori din vremurile stravechi erau astfel calauziti de Ingeri, care le dadeau ceea ce le trebuia ca sa fie invatatori  si  conducatori ai omenirii.
Marii intemeietori   de  religii  purtau  si ei in corp Ingeri care vorbeau prin intermediul lor.
                              Am prezentat astfel evolutia care a avut loc de regula in lume, dar fenomenele nu se desfasoara totdeauna atat de ordonat.    Este drept ca unele fiinte omenesti serveau ca purtatori de cuvant pentru Spiritele personalitatii in era  lemuriana, pentru Arhangheli in era atlanta si pentru Ingeri in era postatlanta. Totusi, chiar in aceasta din urma epoca, mai gasim fiinte care adapostesc, chiar si in corpul fizic al lor, un Spirit al  personalitatii, asa cum se intampla in alte cazuri in era  lemuriana. Deci, pot sa existe, in era post Atlantida, oameni care prezinta trasaturi caracteristice ale popoarelor in care se afla, fiind totusi incarnarea unuia dintre aceste Spirite, caci omenirea are inca nevoie de acesti mari indrumatori.  Tot in aceasta epoca se pot intalni si oameni care poarta in ei un Arhanghel, un Spirit al lui Mercur, care le insufleteste corpul fizic si indeosebi corpul eteric.
Exista, in sfarsit,si aceia care sunt animati in corpul fizic, in cel eteric si in cel astral, sunt inspirati de catre o faptura ingereasca, deci prin gura carora vorbeste un  Inger.
In doctrina orientala  aceste personaje au primit nume speciale
. Cel care are aspect exterior de om  din era postaltanta, desi este animat chiar pana in corpul sau fizic de un Spirit al personalitatii, este numit Dhyani-Buddha.  Este numele general dat acestor oameni.
Cei care, in aceleasi vremuri,sunt animati pana in corpul lor eteric de catre un  Arhanghel 
sunt numiti Bodhisattva.  
Cei animati de catre un Inger in corpul lor fizic, eteric si astral sunt numiti Buddha omenesti.
Exista astfel 3 grade, cele de Dhyani-Buddha, de Bodhisattva si de Buddha omenesc.
Aceasta este adevarata doctrina  despre diversii Buddha si clasificarea lor in corelatie cu IERARHIILE.
Astfel de fapte impresionante ni se dezvaluie atunci cand ne intoarcem la omenirea de la inceputuri, din primele faze de dezvoltare :  printre oamenii de atunci  existau unii prin intermediul carora se exprimau marile Ierarhii ale Cosmosului. Apoi, incetul cu incetul, Spiritele din Ierarhiile superioare care actionau deja pe cand Pamantul nostru nu exista inca au parasit pe locuitorii acestei planete pe masura ce acestia se dezvoltau.    O intelepciune profunda a fost revelata astfel si este foarte important sa vedem cum a fost transmisa oamenilor de odinioara aceasta intelepciune originara.
Cand auzim ca se vorbeste  de Buddha, trebuie sa tinem seama de urmatorul fapt :  
- in doctrina  orientala nu este vorba de un singur Buddha, ci de mai multi, aflati desigur pe trepte diferite de perfectiune.
Un Buddha poate trai pe Pamant, dar indaratul lui s-ar putea gasi un Bodhisattva sau chiar un Dhyani-Buddha  .    SE POATE INTAMPLA CA ACESTIA    sa nu  coboare pana in corpul fizic, ca Bodhisattva sa nu anime decat corpul eteric. In cazul acesta el  ramane nevazut, dar inspira pe un Buddha omenesc deja posedat de catre un Inger  si al  carui corp eteric este inspirat de catre un Arhanghel.
Esential este ca noi sa ne adancim astfel privirile in minunata complexitate a naturii omenesti. Nu putem sa intelegem bine personalitatile din vechime decat daca le consideram ca punct de intalnire a diferitelor entitati care traiesc si se manifesta prin intermediul lor. Caci, de fapt. in unele epoci nu exista destui oameni de seama capabili sa fie inspirati de Spiritele care trebuie sa-si exercite actiunea lor.   Atunci se intampla ca un singur personaj sa fie inspirat, animat de diverse fiinte apartinand IERARHIILOR spirituale.
Uneori se numesc Spiritele de pe Mercur dar si cele de pe Venus ne vorbesc prin cei care ii vedem in fata noastra.   
Aceste notiuni ne dau posibilitatea sa intelegem ce reprezinta evolutia omenirii, care este natura adevarata a unor personalitati carora nu le vedem decat aparenta fizica, care este "Maya".


                                   , ... urmatoarele articole  vor face referire la originea planetelor,..


                                                                                                        domnita

Postări populare de pe acest blog