@37. Rolul diverselor Entitati spirituale in evolutia omenirii. Din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale37. Rolul diverselor Entitati in evolutia omenirii
      din Conferintele lui R. Steiner (15 aprilie 1909)

     Dupa cum am vazut, fenomenele cosmice rezulta din viata spirituala a unor entitati aflate mai presus de fiinta omeneasca. Aceasta a fost situatia si pentru evenimentul descris la sfarsitul conferintei din art 36 sub numele  de "lupta din ceruri", care a lasat pe campul de bataie intre Jupiter si Marte, atatea trupuri moarte -   asteroizii, pe care astronomii ii descopera in numar tot mai mare. Acest eveniment este de cea mai mare importanta si vom vedea reflectarea  sa in unele evenimente de pe Pamant, reflectare pe care o gasim si la  inceputul  Bhagavad - Gitei.
Entitatile cele mai apropiate de OM si care in esoterismul crestin se numesc : INGERI, ARHANGHELI  si  PRINCIPATE ( sau Principi primordiali, Forte originare ).
In literatura antroposofica, ARHANGHELII sunt numiti si Spirite ale focului  iar  Principatele Spirite ale personalitatii  .
Aceste entitati , care se situeaza intre oameni si acele spirite despre care am spusin ultima conferinta , 36,  ca-si intind influenta pana la Jupiter, Marte etc,  se afla desigur intr-o relatie mai stransa cu omul. Este vorba in primul rand de INGERII sau ANGELOI.  Acestia au trecut prin  " stadiul uman" in timpul evolutiei lunare anterioare si se afla acum la nivelul pe care va trebui sa-l atinga omul pe viitorul Jupiter.  Deci, se afla cu o treapta mai sus decat omul. Vom vedea care este in realitate misiunea acestor entitati spirituale, analizand modul cum se dezvolta omul  pe pamant.
                     Omul evolueaza trecand din incarnare in incarnare. Acest fel de dezvoltare dateaza din era lemuriana si a strabatut intreaga era a Atlantidei; de fapt ea a inceput in epoca cea mai veche a erei  lemuriene si va continua trecand prin diverse incarnari inca mult timp, pana atunci cand, aproape de sfarsitul pamantului, omenirea va cunoaste alte forme de dezvoltare.  Stiti ca ceea ce trece din incarnare in incarnare este individualitatea, adevarata esenta a fiintei omenesti, dar stiti de asemenea ca in marea lor majoritate oamenii de astazi nu sunt deloc constienti de faptul ca au trait o viata anterioara, nu pot sa-si aminteasca ca ar fi trait unele evenimente intr-o incarnare din trecut.  Doar  cei care s-au ridicat pana la un anumit nivel de clarviziune pot sa-si cufunde privirile in vietile lor anterioare.  Ce continuitate ar putea fi intre incarnarile pamantesti ale unui om care nu-si aminteste de vietile sale anterioare, daca n-ar fi existat entitati care leaga intr-un fel intre ele aceste incarnari, care vegheaza asupra trecerii sale de la una la alta.
  Intr-adevar pentru fiecare fiinta omeneasca exista o fiinta spirituala care , avand in vedere faptul ca se gasesc mai presus de nivelul omenesc, conduce individualitatea umana de la o  incarnare la alta.  Luati aminte; nu este vorba de entitatile care reglementeaza Karma, despre acelea vom vorbi mai tarziu.  Este vorba pur si simplu despre entitati de paza  care pastreaza, ca sa zicem asa, amintirea de la o incarnare la alta, deoarece omul insusi nu poate face aceasta.  Aceste entitati  sunt  INGERII .   Se poate spune ca in fiecare dintre incarnarile sale omul este o persoana, dar ca energia lui  vegheaza o entitate a carei constiinta urmareste incarnarile lui succesive.  Din aceasta cauza, desi in stadiile inferioare ale initierii omul nu stie inca nimic despre incarnarile sale anterioare, el capata in unele dintre  aceste stadii posibilitatea de a pune intrebari Ingerului sau.  Acest lucru este pe deplin posibil. Fiintele, care, ca INGERI, sunt superioare cu un gtad omului, trebuie, deci,sa aiba in grija firele care  strabat intreaga omenire trecand pentru fiecare om din incarnare in incarnare.


                                                           ,... continuam la pct. 38


                                                                                      domnita

Postări populare de pe acest blog