@36. ,... continuare de la art 35, Rolul Sintei Treimi si a Entitatilor spirituale in aparitia Universului. "LUPTA DIN CERURI".

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale


36.,...continuare la art 35, 
          Rolul Sfintei Treimi si a Entitatilor spirituale
          situate mai presus de OM in aparitiaUniversului
                   din Conferintele lui R. Steiner

          ,....care  este misiunea celei de a-2-a ierarhii ???
Dominarile primesc mai intai ceea ce aduc  Tronurile din Univesul exterior si repartizeaza ceea ce au primit in asa fel incat globul acesta in formare, vechiul Saturn, sa fie in armonie cu Universul.
 Intr-adevar trebuie ca in interioul  lui Saturn totul sa fie organizat in asa fel incat sa corespunda cu ceea ce este in  afara.  Ceea ce primesc Serafimii de la Dumnezeu pentru a fi dat lui Saturn trebuie sa fie organizat dupa poruncile Divinitatii, astfel incat impulsurile acesteia sa devina realitate.
Dominarile primesc, deci, din  mediul exterior ceea ce se revarsa, prin intermediul celor mai sus-puse Ierarhii, asupra lui Saturn pentru a-l transforma, a-l adapta la globul acesta.
Virtutile sau Dynamis  modeleaza la randul lor ceea ce primesc de la Dominari, completand organizarea realizata deja de aceste entitati.
Puterile sau Exousiai, dimpotriva, au grija sa se pastreze, cat timp este nevoie, ceea ce a fost zidit astfel in  conformitate cu scopurile Universului, ca acestea sa nu se distruga numaidecat.  Ele sunt "pastratoarele" .
Deci, Dominarile  sunt cele care dirijeaza organizarea masei saturniene; Virtutile infaptuiesc aceasta organizare. Puterile pastreaza ceea ce au zidit Virtutile.
Sa lasam de o parte pentru moment a-3-a  Triada,  de care am vorbit  mai inainte :
Spiritele personalitatii sau ARCHAII,  Spiritele focului sau  ARHANGHELII si INGERII  .
          Cu cunostintele pe care le -am dobandit  acum sa urmarim cum s-a facut trecerea de la vechiul Saturn la vechiul Soare.  Faptele esentiale au fost descrise in conferinta precedenta.
Cand  vechiul  Saturn  a devenit Soare, focul primordial a trecut in starea de gaz sau de aer, astfel incat Soarele vechi a fost alcatuit din ceea ce a subzistat din focul primordial, la care s-a adaugat, s-a  integrat, ceea ce s-a condensat sub forma de gaz, de fum. Exista , deci,  doua substante :   focul originar   si  parte  a acestui foc,  care a devenit  gaz, fum    sau  aer,   nu conteaza cum ii spunem. Acestea erau conditiile pe vechiul  Soare.  Vom vedea ca ele nu mai sunt aceleasi pe Soarele nostru de acum; trecand prin stari intermediare, acesta a devenit cu totul altceva, cu toate ca unii oameni sustin ca in interior el este constituit acum numai dintr-un fel de gaz.
               Daca studiati putin teoriile la care ajunge stiinta noastra materialista, veti descoperi cateodata lucruri foarte ciudate. Exista printre altele o brosura de popularizare care se cumpara mult din cauza pretului ei modic, in care se spune despre Soare ca nu poate sa contina nimic solid, numai gaz, dar, adauga autorul, acest gaz ar avea consistenta mierii sau a smoalei.  Nu i-as  dori celui care poate sa accepte asemenea teorie si sa creada ca sub  presiune un gaz poate sa capete consistenta mierii sau a  smoalei sa fie obligat sa traiasca intr-o atmosfera de acest fel,  presupunand ca ar putea sa se miste in ea. Exista astfel de aberatii  in teoriile  materialiste.
              Deci, nu este vorba aici de Soarele din ziua de azi, ci de vechiul Soare, care era alcatuit intr-adevar din focul primordial si din ceea ce s-ar putea numi " ceata de foc"  sau  foc-aer.  Aceasta expresie se intalneste in Faust, iar  Goethe stia despre ce este vorba.  Trebuie , deci, sa ne inchipuim vechiul Soare ca fiind facut dintr-un amestec al celor doua substante. Dar aceasta stare nu s-a produs de la sine.   Globurile cosmice nu se  condenseaza singure; aceasta condensare  trebuie sa fie provocata de  Entitati spirituale.
Care sunt Entitatile spirituale care au determinat condensarea substantei, atunci cand s-a  trecut de la vechiul Saturn la  vechiul Soare ???    Acestea sunt DOMINARILE.   Aceste Entitati spirituale au comprimat masa lui  Saturn, care era atat de enorma la inceput, au redus-o pana  cand au adus-o la dimensiunile unui glob care s-ar intinde astazi pana la orbita lui Jupiter, considerand  Soarele ca centru.    Deci, pe cand  vechiul Saturn era un glob enorm, care se intindea pana la orbita de astazi a lui Saturn, vechiul Soare nu ajungea decat pana la cea a lui Jupiter. Jupiter este limita de expansiune a  vechiului Soare.
               Trebuie sa ne inchipuim planetele exterioare ca  marcand limitele de expansiune ale vechilor globuri ceresti. Ajungem astfel incetul cu incetul sa ne reprezentam planetele ca rod al actiunii IERARHIILOR.
              Sa mergem mai departe :  urmatoarea etapa consista dintr-o noua condensare.
               Cea de a-3-a stare a sistemului nostru cosmic este cea a  Lunii  vechi.
Cei care pot sa citeasca in  cronica  Akasha  stiu ca aceasta  Luna veche  s-a nascut din faptul ca  substanta gazoasa a Soarelui s-a condensat pana la starea lichida.  Pe acea Luna nu exista inca pamant solid, ci  foc,aer  si  apa.
Elementul  lichid s-a adaugat gazului, acesta se condensase pana la starea lichida.
 Ce  a provocat  aceasta noua condensare ???
   -    A doua grupa a celei de a-2-a IERARHII, adica VIRTUTILE sau  DYNAMIS .
Acestea au comprimat  masa gazoasa a vechiului Soare, restrangand limitele sale pana la orbita actuala a lui Marte.   Acest astru este ca un stalp de hotar care indica astazi care erau dimensiunile Lunii vechi.  Daca va inchipuiti un glob avand ca punct central Soarele si a  carui masa se intinde pana la orbita lui Marte, veti avea imaginea dimensiunilor Lunii vechi.
                Am ajuns acum in punctul in care trebuie sa ne reamintim ca atunci cand dupa Saturn  si  Soare  a urmat  Luna  veche  s-a intamplat ceva cu totul nou : o parte a substantei  dense a fost expulzata si s-au format  Doua Corpuri Ceresti.            Unul dintre ele a luat cu el substantele  si  fiintele cele mai subtile, acesta a devenit    SOARE.
Celalat a devenit  LUNA, cu mult mai densa. Deci in a -3-a  stare a sistemului planetar  acesta nu a mai ramas o  planeta unica, omogena, decat un timp.  Aceasta planeta a scos din sanul sau un alt astru, care de atunci exista  alaturi de ea.  Cat timp vechea Luna a fost un corp omogen, ea se intindea pana la Marte. Dupa aceea, atunci cand s-a despartit de Soare, ea a inceput sa se invarteasca in jurul lui, urmand aproximativ orbita actuala a lui Marte, aflandu-se , deci, la periferia spatiului ocupat mai inainte de acel glob primitiv.
               Cum s-a produs aceasta despartire ??? Cum a luat nastere doua corpuri cosmice dintr-unul singur ???
    -  Aceasta s-a facut sub influenta VIRTUTILOR, DYNAMIS.
Stiti ca in Univers se petrece  ceva analog cu ceea ce se intampla in decursul vietii obisnuite a oamenilor.
Atunci cand  fiintele se  dezvolta, unele progreseaza, pe cand altele raman in urma.
La scoala, unii elevi repeta clasa, pe cand altii progreseaza cu repeziciune. Nu se dezvolta toti la fel de repede
. Acelasi lucru se petrece in intregul Cosmos .
In clipa in care Virtutile au inceput  sa-si indeplineasca misiunea, sa-si exercite rolul, s-a produs ceva deosebit :
                                    -  pentru  motive pe care le vom  afla mai tarziu,  a avut loc ceea ce in esoterismul Misterelor a fost numit intotdeauna "  lupta din ceruri ".
Acest fapt face parte integranta din  invatatura  tuturor misterelor. El cuprinde de asemenea TAINA  ORIGINII  RAULUI.
                                   La un moment dat in evolutia lunara  VIRTUTILE sau DYNAMIS erau la niveluri de maturitate foarte diferite; unele tindeau sa se inalte spiritual cat mai mult posibil; altele ramasesera in urma sau isi continuau in ritm normal cursul evolutiei.  Deci, unele erau mai avansate decat altele. Ca urmare cele doua feluri de virtuti s-au despartit.
Entitatile avansate au determinat desprinderea globului solar;  cele ramase in urma au format Luna, care se invartea in jurul Soarelui.  Deci, in cer a avut loc o lupta si  fragmentarea Lunii vechi.   Planeta secundara, Luna veche propriu-zisa, a trecut atunci sub dominatia VIRTUTILOR ramase in urma, iar  Soarele vechi sub cea a VIRTUTILOR mai evoluate.
                                In primele versete din BHAGAVAD-GITA se intalneste o referire ca un ecou simbolic al acestei " lupte in ceruri".
De fapt a fost o lupta teribila.   A durat  din momentul in care DOMINARILE sau KYRIOTETES au  lucrat la  formarea vechiului Soare pana cand s-a  format Luna veche, adica atunci cand   DYNAMIS  si-au indeplinit  misiunea. 
                                  DOMINARILE au condensat masa vechiului Soare pana la orbita de astazi a lui Jupiter.
                    Apoi   DYNAMIS au condensat intregul sistem pana la limita trasata acum de Marte.   In spatiul dintre cele doua orbite s-a aflat campul de bataie al acestei lupte din ceruri.        Imaginati-va acest intins camp de bataie.
  Doar in secolul al 19-lea s-a descoperit  cu mijloace fizice ce distrugeri a provocat acea lupta.
Intre orbita lui  Marte si cea a lui Jupiter se afla o multime de mici asteroizi dispersati.  Ei reprezinta resturile parasite pe campul de bataie unde s-a desfasurat gigantica inclestare in intervalul dintre doua momente cosmice; cel in care sistemul solar a fost comprimat pana la orbita lui Jupiter si cel  ulterior, cand limita corespundea cu orbita lui Marte.
Cand astronomii de astazi isi indreapta telescopul spre spatiul ceresc si descopera mereu alti asteroizi, este vorba de fapt despre ramasitele provenite din lupta gigantica care s-a dat intre VIRTUTILE cele mai inaintate  si  VIRTUTILE cele mai putin avansate;  tot ele au provocat fragmentarea  Lunii  si  desprinderea  ei  de Soare.
Iata cum faptele exterioare ne apar ca expresia, ca fizionomia exterioara a Entitatilor divine, spirituale. 


                                    ,  SUNT DE FOLOS ACESTE  INFORMATII ???

                                                                                    domnita 
                                

Postări populare de pe acest blog