@35. continuare la punctul 34,..Rolul Sfintei Treimi si a Entitatilor spirituale mai presus de om IN APARITIA UNIVERSULUI

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale35.continuare la... Rolul Sfintei Treimi
     si a Entitatilor spirituale In aparitia Universului

     ,.... de unde vin aceste Entitati superioare ???
In lume,in Univers, totul a evoluat. Pentru ca sa ne dam seama de unde vin HERUVIMII, SERAFIMII si TRONURILE este bine sa avem in vedere mai intai sistemul nostru solar si sa ne intrebam ce se va intampla cu el in viitor.
Sa trecem in revista in linii mari evolutia sa.
Stim ca provine din vechiul Saturn care s-a transformat, devenind vechiul Soare, apoi vechea Luna. In epoca in care vechiul Soare a devenit Luna, s-a produs un fapt cu totul deosebit :pentru prima data Luna s-a despartit de Soare, formand la inceput un astru independent. Datorita faptului ca Soarele s-a debarasat astfel de elementele cele mai grosiere, el a putut sa se dezvolte, sa se inalte si mai mult. Apoi intregul sistem a evoluat, devenind Pamantul nostru actual; dar acesta nu s-a format cu adevarat decat dupa ce Soarele s-a despartit din nou de substantele si de fiintele cele mai dense, care au alcatuit Pamantul si Luna.
Evolutia a continuat. Fiintele care de atunci inainte au fost nevoite sa traiasca pe Pamant, dupa ce, ca sa zicem asa, au fost lasate la o parte de Soare, evolueaza in aceasta situatie, inaltandu-se din ce in ce mai mult. Vor trebui sa treaca in viitor prin alta stare planetara, cea a lui Jupiter; in vederea acestui fapt, ele se maturizeaza treptat, pana cand vor putea sa se uneasca din nou cu Soarele.  Mai departe, cand se va atinge starea de Venus, toate fiintele care traiesc si actioneaza acum pe Pamant vor fi reabsorbite de Soare, iar acesta va atinge el insusi un nivel superior de dezvoltare, prin faptul ca toate fiintele pe care le expulzase mai inainte vor fi mantuite prin el.In sfarsit, se va ajunge la starea planetara de Vulcan,cea mai elevata din toata seria evolutiva a sistemului nostru.
Intr-adevar, acestea sunt cele  7  trepte de evolutie a sistemului nostru cosmic :
Saturn / Soare / Luna / Pamant / Jupiter / Venus / Vulcan.
Pe Vulcan, toate fiintele care au iesit din cei dintai germeni care existau pe vechiul Saturn vor fi in intregime spiritualizate; toate vor fi nu numai la nivelul Soarelui, ci mai presus de Soare. Vulcan este mai mult decat Soarele si prin acest fapt el va atinge maturitatea, care ii va da posibilitatea sa se ofere ca jertfa, sa se destrame.
Intr-un  sistem de felul acesta, o etapa noua de evolutie consta in faptul ca un SOARE  NASCUT INTR-UN  ANUME  PUNCT ESTE LA INCEPUT SLAB si deci  trebuie sa-si expulzeze planetele pentru a putea el insusi sa progreseze. El se intareste, reia in sine toate planetele si devine VULCAN. Apoi din nou totul  destrama.  Globul lui VULCAN ramane gol pe dinauntru, formandu-se ceea ce s-ar putea numi  HORA  TRONURILOR, HERUVIMILOR
si SERAFIMILOR.  Deci SOARELE se va  topi  in  UNIVERS, se va jertfi, se va  dispersa si va constitui el insusi acel  CERC al SERAFIMILOR, HERUVIMILOR si TRONURILOR,
pregatind  astfel  O  NOUA   CREATIE  IN  UNIVERS.
Daca TRONURILE au putut sa cedeze din propria lor substanta ceea ce era necesar ca sa se formeze vechiul SATURN, aceasta s-a datorat faptului ca s-au pregatit pentru acest lucru intr-un sistem cosmic precedent, in  cursul a 7  etape analoage cu cele pe care le parcurge acum  sistemul nostru solar.  Inainte de a se constitui acest ansamblu de TRONURI, HERUVIMI si SERAFIMI, a trebuit sa existe un sistem solar; deci atunci cand un SOARE este destul de avansat pentru a se uni din nou cu planetele sale, el devine spatiu, devine el insusi un Zodiac.   Fiintele  sublime de care am vorbit ca formeaza Zodiacul  sunt supravietuitoarele unui vechi sistem solar.  Ceea ce a evoluat la inceput in interiorul unui sistem solar poate sa actioneze apoi din marginile Universului, poate sa conceapa si sa extraga din  sine un nou sistem solar.   Daca  SERAFIMII, HERUVIMII si TRONURILE constituie pentru noi IERARHIA cea mai sus-pusa, aceasta se datoreaza faptului ca au trecut deja printr-o evolutie solara si s-au inaltat  pana la maretul sacrificiu cosmic.
Aceste entitati au ajuns astfel pana in imediata apropiere a DIVINITATII celei mai inalte de care se poate vorbi,  SFANTA  TREIME.
Deasupra SERAFIMILOR se afla , deci, aceasta DIVINITATE  SUBLIMA,  aceasta INTREITA  DUMNEZEIRE  despre care au  cunostinta aproape toate popoarele :
                Brahma - Shiva - Vishnu     /     Tatal  ,  Fiul   si  Sfantul  Duh.   
Intr-un  fel de la aceasta  divinitate  suprema  pornesc planurile oricarui nou sistem cosmic.
Inainte de a  se fi manifestat chiar primul rudiment al lui SATURN, planul lui exista in Sfanta Treime.  Dar Ea are nevoie de fiinte care sa execute planul acesta, iar aceste fiinte trebuie mai intai sa devina capabile de aceasta realizare.
Primele entitati care inconjoara, ca sa zicem asa,  insasi  Divinitatea, cele care, dupa frumoasa expresie folosita in crestinismul esoteric,  "se bucura nemijlocit de vederea lui Dumnezeu", sunt  SERAFIMII, HERUVIMII si TRONURILE.   Ele primesc planurile care emana din  SFANTA TREIME privind  noul  sistem cosmic.
Intelegeti, desigur, ca va spun acestea mai mult in mod figurat, caci suntem nevoiti sa folosim cuvinte omenesti pentru actiuni sublime pe care cuvintele noastre nu pot sa le cuprinda.  Nu exista cuvinte care sa descrie o activitate atat de sublima ca de exemplu cea desfasurata de SERAFIMI la inceputurile sistemului nostru solar, atunci cand au primit de la SFANTA TREIME  planurile marete dupa care trebuie sa evolueze acest sistem trecand de la Saturn la Soare, la Luna, Pamant, Jupiter, Venus si Vulcan.
Numele de SERAFIM a fost considerat intotdeauna de cei ce inteleg cu adevarat sensul, indeosebi in cadrul esoterismului ebraic, ca insemnand entitatile care au ca misiune sa primeasca planurile, sa cunoasca telurile DIVINEI  TRINITATI.
HERUVIMII , situati pe treapta ierarhica imediat urmatoare, au ca insarcinare  sa modeleze prin intelepciunea lor aceste intentii, aceste concepte primite de la Divinitate.  Sunt spirite ale unei  preainalte  intelepciuni  care stiu sa transforme in planuri realizabile  informatiile  date de catre  SERAFIMI.
TRONURILE,  al treile grad  al Ierarhiei pornind de sus, au avut apoi ca sarcina sa se apuce de treaba, ca sa zicem asa,  pentru ca ceea ce a fost conceput prin intelepciunea, prin  gandurile sublime ale HERUVIMILOR sa poata deveni  realitate.
Astfel realizarea initiala a planurilor divine s-a desfasurat dupa planurile cosmice primite de la Dumnezeu de catre SERAFIMI, detaliate apoi datorita TRONURILOR, care au avut posibilitatea sa raspandeasca, in  spatiul destinat intr-un fel unui nou sistem cosmic, propria lor substanta, cea a focului originar.    Imaginandu-ne acest lucru, am putea spune ca un vechi sistem solar a disparut, s-a stins;            in acel sistem, SERAFIMII, HERUVIMII si TRONURILE ajunsesera la cel mai inalt grad de maturizare. 
Urmand indemnurile TRINITATII  SUPREME, au ales un spatiu in Cosmos si  si-au spus :
De aici vom incepe.
Apoi SERAFIMII  s-au patruns de telurile acestui sistem cosmic;  HERUVIMII au intocmit proiectele, iar  TRONURILE au  revarsat  in acest spatiu sferic focul originar, pe care il extrag din propria lor esenta.  Astfel  s-a  ivit  Universul  nostru.
Totusi  si alte Entitati spirituale  erau prezente in cadrul sistemului solar care l-a precedat pe al nostru, dar aceste entitati nu se inaltasera atat de sus ca  SERAFIMII, HERUVIMII si TRONURILE.  Ele  ramasesera atunci la un nivel inferior si trebuia sa treaca ele insele printr-o evolutie inainte de a putea fi creatoare, inainte de a putea sa se  jertfeasca. Aceste Entitati spirituale sunt  cele din a 2-a   TRIADA  IERARHICA.
Am vorbit despre prima Triada  si am spus deja numele celor din a 2-a TRIADA.
       Dupa Dionisie Areopagitul si   magistrii occidentali :   acestea sunt KYRIOTETES sau DOMINARILE  (DOMNIILE ),  VIRTUTILE, DYNAMIS sau  SPIRITELE - MISCARII si, in sfarsit, EXOUSIAI, PUTERILE sau  SPIRITELE- FORMEI (STAPANIRILE). 
Am vazut, atunci cand am vorbit de  vechiul Saturn, ca prima Ierarhie se gasea in ambianta exterioara a acestuia. Dar unde trebuie sa cautam Dominarile, Virtutile si Puterile ???
- In interiorul vechiului Saturn. Pe cand  TRONURILE  ajungeau pana la limita exterioara a globului, DOMINARILE, VIRTUTILE si PUTERILE traiau si se miscau chiar in masa acestuia, in substanta sa.
Sa comparam acum aceasta imagine cu cea a nebuloasei originare dupa teoria numita Kant-Laplace.
La originea sistemului nostru solar s-ar fi aflat o uriasa masa gazoasa;  se presupune ca aceasta masa a inceput sa se invarteasca de la sine si se considera foarte natural ca in urma acestei miscari de rotatie din ea s-au desprins treptat planete. Intai erau ca niste inele, apoi acestea s-au comprimat, soarele ramanand  in centru iar planetele invartindu-se in jurul lui. Lucrurile acestea sunt prezentate in chip pur mecanic.  In scoli se face o experienta 
foarte atragatoare pentru a demonstra in mic  cum s-ar fi format, zice-se, sistemul solar.
Intr-un vas cu apa este pusa sa pluteasca o picatura de ulei prin care se trece o foaie de carton care reprezinta Ecuatorul, strabatuta de o andrea cu ajutorul careia picatura de ulei este facuta sa se invarteasca. Din ea se desprind particule si  profesorul explica ca aceasta reprezinta in miniatura formarea  sistemului solar.  O asemenea naivitate nu poate decat sa ne surprinda, caci se uita un lucru : interventia celui care invarte andreaua.    Chiar  facand  abstractie  de eroarea initiala, care consta in faptul ca se  porneste de la o stare gazoasa in loc de la una  calorica, nu ne putem inchipui ca aceasta masa gazoasa ar incepe sa se invarteasca de la sine.
Daca ne gandim la aceasta si daca mai pastram o logica bazata pe bun simt, trebuie sa presupunem ca au fost forte spirituale care au imprimat corpurilor ceresti aceasta miscare de rotatie.  Suntem deci pusi in situatia sa ne intrebam unde sunt acele forte, energii, care au actionat asupra a ceea ce,pentru noi, este de natura calorica, astfel incat sa se intample ceva.  Ele actioneaza in acelasi timp din exterior si din interior. Entitatile care se afla in exterior, cele care si-au dobandit insusirile in cadrul sistemelor anterioare, actioneaza din afara. Din interior intervin acelea care, fiind mai putin evoluate, actioneaza pentru diferentierea masei initiale, facand ca in ea sa se nasca curenti, forme in cadrul caldurii. Sunt  Entitati spirituale de o inteligenta superioara care dirijeaza toate aceste fapte.


                                                   continuarea  in art . 36

                   
                                                                                domnita  
     

Postări populare de pe acest blog