@ 34. Rolul Sfintei Treimi si a Entitatilor situate mai presus de om in aparitia Universului.

http://mihaiiasiromania.blogspot.roinformatii spirituale34.Rolul Sfintei Treimi in aparitia Universului
              din Conferintele lui Rudolf Steiner


               In articolul anterior, 33, am urmarit actiunea entitatilor spirituale in sanul Universului nostru prin intermediul a doua exemple : vechiul Saturn si globul care poate fi considerat ca reincarnarea acestuia, vechiul Soare.
        Acum va trebui sa patrundem chiar in sfera acestor entitati superioare si sa analizam din alt  punct de vedere modul in care s-a exercitat actiunea lor. Mai intai vom reveni asupra unor probleme pe care cei mai multi dintre dvs le-ati mai auzit, poate.
Intr-un sistem cosmic in evolutie, asa cum am mai spus, entitatile spirituale sunt active in mai multe feluri. Ce este vechiul Saturn ?
                             - sa ne reprezentam foarte clar acest lucru.
                               In primul rand, nu are nimic comun cu planeta de astazi. Trebuie sa va dati seama ca in vechiul Saturn se aflau deja in germen toti astrii care fac parte acum din elementul nostru solar : Soarele, Luna,Mercur,Venus,Marte, jupiter.  Toate aceste corpuri ceresti erau cuprinse in vechiul Saturn; toate au iesit din el.
Reprezentati-va, un corp cosmic care ar avea Soarele in  centru si care s-ar intinde in spatiu ingloband si orbita actualului Saturn; va veti putea face astfel o idee mai exacta asupra vechiului Saturn, care depasea ca intindere intregul nostru sistem solar, care provine in intregime din acesta. Ar putea fi comparat, cu aproximatie, cu nebuloasa primitiva a lui Kant si Laplace, pornind de la care, dupa multi dintre savantii moderni, s-a format sistemul nostru solar. Totusi aceasta comparatie nu este riguros exacta, pentru ca in general punctul de plecare al sistemului solar este imaginat ca un fel de masa gazoasa, cand de fapt, dupa cum am vazut, este vorba de un corp alcatuit din caldura, nu din gaz. Un urias corp de caldura, iata ce era vechiul Saturn.
Din articolul anterior  am vazut ca atunci cand acest vechi Saturn s-a transformat in Soare asupra lui s-a  exercitat actiunea HERUVIMILOR,dar acesti HERUVIMI se gaseau deja imprejurul vechiului Saturn, cu toate ca atunci nu era inca in stare sa faca lucruri importante.    Mai existau si alte entitati in spatiul care inconjura vechiu Saturn, o categorie de fiinte si mau sublime decat  HERUVIMII, acestia erau SERAFIMII.  In aceeasi zona se gaseau si TRONURILE, situate cu o treapta ierarhica mai jos decat HERUVIMII.   Substanta care emana din TRONURI constituia, asa cum am  vazut, caldura vechiului Saturn. Deci, ne putem reprezenta vechiul Saturn ca pe un glob urias de caldura, inconjurat de o serie de entitati spirituale de natura extrem de elevata. Acestea sunt SERAFIMII, HERUVIMII si TRONURILE
din esoterismul crestin, entitatile dhynamice  din invatatura orientala.


                                                     continuam la pct.35

                                                                      domnita 

Postări populare de pe acest blog