@ 28. Continuare de la pct 27.....,.din Conferintele lui R.Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.roinformatii spirituale
28. despre Vechiul Soare,   Arhanghelii
                  din Conferintele lui Rudolf Steiner
                  continuare de la pct 27
                 Sa ne inchipuim urmatorul lucru: ca pe vechiul Saturn toate aceste Spirite ale personalitatii ar fi expirat si apoi ar fi inspirat caldura fara incetare. Si-ar fi realizat astfel pe Saturn evolutia lor normala, ceea ce ar fi avut drept urmare, dupa catva timp,ca totul ar fi fost absorbit din nou, ar fi fost readus la starea de caldura interioara. Saturn ar fi disparut in calitate de planeta de foc, ar fi fost absorbit din nou de lumea spirituala. Ar fi putut sa se intample asa. Atunci n-ar mai fi existat niciodata stadiile urmatoare, cel al vechiului Soare, al vechii Luni si al Pamantului, pentru ca tot ceea ce ar fi putut fi expirat ar fi fost transformat din nou in caldura interioara si s-ar fi intors in lumea spirituala.  Unele spirite ale personalitatii au preferat sa nu ia inapoi prin inspiratie decat o parte din caldura expirata, sa mai lase ceva din ea, astfel incat ouale de pe Saturn nu s-au destramat toate, unele au subzistat. Astfel ca pe Saturn s-a format treptat o dualitate pe de o parte caldura interioara, pe de alta  caldura exterioara, in corpurile care erau ouale de pe Saturn. Nu a fost tras inapoi totul. Putem spune ca Spiritele personalitatii au lasat sa fie de sine statatoare o parte din caldura expirata, au lasat-o pe dinafara.De ce au facut asta ?  Au trebuit sa procedeze asa, pentru ca altfel n-ar mai fi devenit niciodata "oameni" pe Saturn.
De fapt ce inseamna "sa devina oameni"? Inseamna sa devina constienti de  Eul lor, ceea ce nu este cu putinta daca nu poti distinge ceva exterior fata de tine. Doar astfel esti un Eu.     In calitate de Eu
, ma deosebesc de obiectul acela. Spiritele personalitatii n-ar fi  facut nimic altceva decat sa se raspandeasca in spatiu in vesnicie, daca nu ar fi lasat in afara lor ceva ce urma sa le opuna rezistenta ; elementul caldura devenit obiectiv. Daca Spiritele personalitatii au ajuns sa fie constiente de Eul lor, aceasta se datoreaza faptului ca au redus o parte a naturii lor la o  existenta calorica pur exterioara. Si-au zis : sa exteriorizam ceva din noi insine; sa lasam acest lucru sa se raspandeasca si sa subziste in afara, pentru ca noi sa ne distingem de el si sa desteptam astfel in noi constiinta Eului. In felul acesta au creat un regn alaturea de al lor, o reflectare exterioara a naturii lor interioare.    Dar aceasta a avut ca urmare faptul ca  atunci cand s-a terminat evolutia lui Saturn,  Spiritele personalitatii n-au mai putut sa faca sa dispara aceasta planeta, cum s-ar fi intamplat daca ele ar fi inspirat toata caldura; ne mai avand posibilitatea sa ia inapoi ceea ce ele insele expirasera, au fost nevoite sa lase in voia lui campul de actiune care le daduse posibilitatea sa dobandeasca o constiinta personala. Numai prin ele insele nu aveau putere sa faca ca Saturn sa intre in starea de Pralaya.
A fost  nevoie sa intervina spirite mai elevate pentru a determina acea destramare  , pentru a face sa se  realizeze o stare de tranzactie, de somn, de Pralaya.
Deci,..odata terminata evolutia lui Saturn, s-au intamplat urmatoarele: Spiritele personalitatii dobandisera constiinta Eului; absorbisera din nou o parte a caldurii inconjuratoare; ajutasera la o anumita concentrare a Eului lor, iar pe de alta parte dadusera nastere unui regn inferior;  Ceea ce paraseau ele acum a fost destramat de catre Tronuri  si  Saturn a intrat intr-u fel de  noapte 
planetara.
continuam la pct. 29,..


                                                                   sunt de interes aceste informatii ????


                                                                                                     domnita 

            

Postări populare de pe acest blog