@14.Elohimii au trasat marile linii conducatoare ale existentei terestre. .., Rudolf Steiner

http://mihaiiasiromania.blogspot.cominformatii spirituale14.Elohimii au trasat
liniile conducatoare ale existentei terestre
                         Rudolf Steiner


        Am vazut ca marile linii de evolutie au fost trasate de Spiritele Exusiailor, Spiritele Formei; prin urmare, si marile linii ale activitatii de natura luminoasa provin tot de la ele. Exusiaii comanda Spiritelor Personalitatii si in spatele cuvintului  yom  - zi - se afla o entitate de rangul Arhailor care, dupa cum am vazut, este in slujba Elohimilor sau Exusiailor
Trebuie sa ne imaginam ca acesti subordonati ai Elohimilor, acesti Arhai sau Spirite ale Personalitatii pe care ii desemneaza cuvintul  yom , au la randul lor, pe o treapta mai jos decit ei, Entitati Spirituale intarziate a caror manifestare exterioara sunt tenebrele. Caci de fapt tenebrele sunt ceva ce Elohimii au gasit ca fiind deja prezente, ca fiind ceva deja dat, in timp ce lumina a fost creata si adusa prin meditatia lor cosmica. Cand aceasta meditatie cosmica a facut sa apara lumina din reziduurile existentelor trecute, tenebrele se aflau deja acolo, ca expresie a unor entitati intarziate . Si asa cum Elohimii " au tras " lumina din entitatile pe care le marcam prin cuvintul yom, la fel au scos tenebrele din entitati de acelasi rang ierarhic, dar ramase la un  stadiu anterior de existenta.
Importanta pe care o au aceste lucruri se poate revela si printr-o observatie pe care o facem in viata noastra obisnuita. Lumina despre care se vorbeste in GENEZA nu este lumina pe care sa o putem percepe cu ochii fizici; aceasta este o manifestare mai recenta a luminii. Tot asa, ceea ce numim obscuritate fizica, din timpul noptii, este aspectul fizic pe care il iau tenebrele de care vorbeste GENEZA. Cred ca nu mai este cazul sa ne intrebam la ce foloseste lumina fizica asa cum o vedem astazi pentru om si pentru toate fiintele vii. Luati , de exemplu,plantele. Daca le lipsiti de lumina, ele pier. Lumina este un element esential pentru viata pe Pamint si este necesara existentei corporale a omului.   Dar, mai este si altceva decit lumina, tot atit de necesar. Este alternanta intre starea de veghe si somn, in raport
cu corpul fizic si corpul eteric.
Ce este de fapt starea de veghe in realitatea sa profunda ???
Ce facem noi oamenii cind suntem in stare de veghe ???
In fond, intreaga desfasurare a vietii noastre sufletesti, a reprezentarilor despre lume, a sentimentelor si senzatiilor, in fluxul si refluxul pasiunilor, pe scurt tot ceea ce e cuprins in fortele si valtoarea corpului astral si al Eu-lui macina continuu corpul fizic. Aceasta constatare este un adevar cunoscut de mult de stiinta oculta, adevar pe care si fiziologia curenta il regaseste daca studiaza corect faptele.
 Viata launtrica sufleteasca uzeaza fara incetare, in stare de veghe, fortele corpului nostru fizic, care, dupa cum stim, a primit inca pe vechiul Saturn germenii propriei noastre evolutii.
 Cu totul alta este situatia corpului fizic in timpul somnului, cind corpul astral, cu tot fluxul si refluxul vietii sale interioare, s-a desprins.
In stare de veghe, are loc un necontenit consum, o distrugere a fortelor fizice. In starea de somn, dimpotriva, are loc o continua regenerare, o reconstituire a acestor forte.  Se poate constata, deci, in corpul fizic si in corpul eteric al omului o alternanta a fortelor de distrugere si a celor de refacere. Distrugerea se produce in timpul starii de veghe, iar regenerarea in timpul somnului. Trebuie sa stim ca nimic din ce se petrece in spatiu nu este izolat, ci este profund legat de ansamblul existentei. Iar daca vedem distrugerile care se petrec in corpul nostru in stare de veghe, sa nu ne imaginam ca ele se limiteaza numai la aceasta. Dimpotriva, ele sunt strins legate de fenomene cosmice, iar noi suntem strabatuti de prelungirea evenimentelor care se petrec in afara noastra si ceea ce primim in timpul starii de veghe sunt chiar fortele distructive ale Universului, in timp ce fortele regeneratoare ne parvin noaptea, cind dormim.
Acest proces de distrugere a corpului fizic care are loc in timpul zilei nu exista pe vechiul Saturn, caci daca ar fi existat primul germen al corpului nostru fizic,pe vechiul Saturn nu s-ar mai fi putut forma.  Este imposibil sa creezi ceva incepand prin a-l distruge. Activitatea saturniana care se exercita asupra corpului trebuia sa fie intru totul constructiva. Fenomenele de distrugere se implinesc bine si sub influenta luminii, a acelei lumini care nu exista inca in stadiul saturnian. Activitatea saturniana trebuie sa dureze suficient de mult timp si sa se prelungeasca si pe  vechiul Soare, cind a aparut lumina. Si acest lucru nu a fost cu putinta decit prin faptul ca unele entitati saturniene au ramas in urma, ingrijindu-se si veghind sa mentina activitatea creatoare a vechiului Saturn.
Vedeti ca, in evolutia cosmica este necesar ca unele fiinte saturniene sa intarzie in evolutia lor, pentru ca, prin aceasta,
atunci cind dormim sa nu mai fie lumina, veghind la refacerea corpului fizic uzat in timpul zilei. Fara aceste fiinte, distrugerea ar fi totala. Trebuie deci,sa se stabileasca o alternanta intre actiunea entitatilor saturniene si aceea a celor solare, intre fiintele tenebrelor si cele ale luminii.
In Cosmos, viata nu este posibila daca forta intunericului nu se impleteste cu cea a luminii.  In aceasta interfata, in aceasta  "panza" unde se tes fortele de lumina si umbra, se exprima un profund mister al vietii cosmice un mister al chimiei Universului
     Ca o concluzie, trebuie sa consideram colaborarea fortelor solare ale luminii cu fortele saturniene ale tenebrelor ca o necesitate a existentei. Cand Elohimii au hotarit ca Spiritele Personalitatii sa le fie slujitori, le-au alaturat( pentru actiunea pe care lumina urma sa o indeplineasca asupra oamenilor si a tuturor fiintelor vii de pe Pamint) entitatilor saturniene ramase in urma. 
     Munca Universului se indeplineste prin actiunea comuna al Arhailor normal evoluati si a celor ramasi la un stadiu anterior si care se manifesta prin tenebre. Acest fenomen este relatat de GENEZA cu un realism de-a dreptul surprinzator, cind se spune:
"Si Elohimii au numit yom (zi) spiritele care isi manifestau actiunea in lumina, iar spiritele care se exprimau in tenebre le-au numit  lilith."
In nici un caz nu trebuie sa ne inchipuim ca ar fi vorba de ceea ce numim in mod curent noapte;  lilith , reprezinta Arhaii saturnieni care nu au  reusit sa atinga nivelul de evolutie solar
Ei actioneaza si astazi, in timpul noptii, in somn, asupra corpurilor noastre fizic si eteric, printr-o regenerare al acestora, supuse in timpul zilei actiunii de degradare a luminii
Acest cuvint oarecum misterios a dat loc multor povesti mitilogice, dar el nu acopera nimic altveca decit acel grup de Arhai intarziati, care colaboreaza in actiunea lor cu Arhaii normal  evoluati.


                      ,... sunt de folos aceste informatii ???


                                                domnita   
   

Postări populare de pe acest blog