@1 . Informatii din ciclul de Conferinte tinute de Rudolf Steiner in anul 1910

mihaiiasiromaniainformatii spirituale


CERCETARI SPIRITUALE

Ne propunem sa deschidem un ciclu de prezentari legate de Conferintele lui Rudolf Steiner din 16-26 August 1910, prin care, in urma cercetarilor spirituale si clarvedere -obiectiva incearca sa apropie gandirea omului actual de cuvintele primordiale cu care se deschide primul capitol al Bibliei, GENEZA:
"La inceput a fost Cuvintul, si Cuvintul era Dumnezeu, si Dumnezeu era Cuvintul " (Ioan ), .. cuvinte care de secole ne framanta inimile si spiritul pentru lamurirea sentimentului asupra originii creatiei, a omului,..
Marii mistici si initiati ai lumii ne-au transmis ca omenirea trebuie sa formeze o familie spirituala si aceasta se poate inchega numai in masura in care vom tinde la unison catre principiul  primordial al TATALUI ce exista in inimile fiecarei fiinte.     Omul care cauta Cunoasterea Spirituala are posibilitatea de a depasi problemele din planul fizic obtinand un alt sens al vietii.       Sufletul omului care cauta Cunoasterea Spirituala  trebuie sa retraiasca destinele celor care sunt in preajma lui cu durerile si bucuriile lor, cu eforturile si iluziile  lor;     Sufletul omului ar putea fi zguduit  si ranit, dar numai prin aceasta suferinta patrunde in el forta intelepciunii chiar fara ca omul sa-si dea seama de aceast lucru.
Este tocmai  ceea ce se intampla cind durerea a zguduit mai intai intreaga fiinta si apoi apare un impuls destul de puternic pentru a rezista celei mai mari iluzii (maya).   In suflet se creaza o tensiune care inverseaza orientarea viziunii noastre si face ca ce priveam la inceput ca fiind subiectiv sa capete forta obiectiv
Omul nu este o fiinta izolata. Ceea ce  el exprima prin cuvintele sale  sau prin gindurile sale  sau prin sentimentele sale  altfel spus, fiecare cuvint, fiecare gind si fiecare sentiment sunt in strinsa legatura cu intregul Univers.
Erorile si resentimentele sale au influente daunatoare asupra regnului elementar al existentei.  In fata celui ce paseste pe drumul  Cunoasterii,  dupa primele experiente in lumea Spirituala i se ofera un sentiment de responsabilitate care-i spune :
",.. orice fapta omeneasca nu se desfasoara doar acolo unde se pronunta cuvinte sau se exprima ganduri sau iti bate inima in plan fizic, .. ci toate acestea se transfera, se implanteaza si in Univers bucata cu bucata. 
      Daca actiunile omului sunt benefice el implanteaza in Univers binele, echilibrul; 
     daca actiunile  omului sunt erori , ele devin  in Univers forte distructive;
Experientele pe care le acumulam  pe drumul  Cunoasterii, exercita, la randul sau, o actiune directa asupra sufletului nostru astfel daca este o actiune corecta ea ne va face sa atragem  regiuni  si mai inalte ale vietii spirituale.


                         continuam cu partea a 2-a


                                        domnita

Postări populare de pe acest blog